L’Ajuntament de Begues ha creat una borsa de voluntariat per tal de promoure la participació a la nostra població de forma solidària

 

No ens cansem d’afirmar que un dels principals motors que ens mou com a poble és la capacitat de participació dels veïns i veïnes. El gran nombre i la diversitat d’entitats amb les que comptem, l’alta presència ciutadana que assoleixen la major part de les activitats que es programen o els diferents projectes de cooperació que es desenvolupen des de Begues exemplifiquen perfectament aquesta característica que tenim com a municipi.

Des de l’Ajuntament som molt conscients del potencial que existeix en aquest àmbit i, per aquest motiu, hem posat en marxa una borsa de voluntariat. La idea és ben senzilla: a través del web municipal les persones i entitats interessades poden oferir-se a participar de projectes de voluntariat o poden, directament, proposar actuacions que requereixin de la participació de les persones de Begues. Podem així ser promotors o actors, en funció dels nostres propis interessos. El consistori treballa posant en contacte totes les parts.

Volem d’aquesta manera esdevenir el vehicle que ajudi a moure tot aquest cabal de bona voluntat del que disposem els beguetans i beguetanes. Aquesta és una proposta que aposta clarament per la coparticipació, per crear comunitat i, en definitiva, per fer possible que estiguem més a prop els uns dels altres.

Aquest és un projecte del que ens hem de sentir, tots i totes, especialment satisfets. Per a construir un món millor és necessari que el major nombre possible de gent faci la seva aportació. Si sumem petits esforços a favor del benestar col·lectiu podem fer grans passes com a societat. Val la pena pensar que de la nostra experiència, dels nostres coneixements o de les nostres capacitats es poden beneficiar totes les persones que ens envolten.

De ben segur que a tots i a totes ens ha vingut en algun moment l’anhel de viure en un món millor. De poc serveix queixar-se quan també està a les nostres mans contribuir a que així sigui. Només ens hem d’aixecar de la cadira i dir “compteu amb mi, m’hi apunto”.