L’arribada del mes de setembre ens convida a establir un nou dia a dia que, en aquesta ocasió, també estarà marcat per la pandèmia

 

El mes de setembre és, per definició, un mes de retrobament i de posada en marxa de noves rutines. Enguany arribem a aquest punt probablement amb més incerteses que conviccions sobre com serà la nostra vida al llarg d’aquest curs que ens preparem per a obrir. La pandèmia ens ha posat en una situació que no coneixíem abans en la qual hem d’estar preparats per a qualsevol canvi que haguem d’aplicar en els nostres costums. El que a dia d’avui és habitual i admissible potser no ho serà el mes vinent.

Crec que és important que ens acostumem, si no ho hem fet encara, a conviure amb aquest escenari. La capacitat d’adaptar-nos als canvis ha estat essencial fins arribar a aquest punt i ha de ser igual o més important en el que tenim encara per endavant fins a donar per finalitzada la crisi sanitària. Si no som capaços de fer-ho només ens queda enfrontar-nos a la frustració i donar-nos de cap contra una realitat que no podem variar.

Això no significa en tot cas que no ens planifiquem i que no ens plantegem, si més no a curt termini, de quina manera volem començar el nou curs. De fet us vull convidar a que establiu pautes i rutines que aplicar a partir d’aquest mes dins de les restriccions amb les que convivim. Personalment crec que és fonamental que ens organitzem i que planifiquem les activitats que podrem desenvolupar.

M’agradaria també que, ni que sigui de manera virtual, doneu el vostre suport a les entitats i associacions del municipi. Aquests mesos també han estat complicats per al nostre teixit associatiu i han fet i fan veritables esforços per tal de mantenir, tot i que sigui sota mínims, la seva activitat. Sempre he dit que a les entitats tenim el motor de la vida cultural, lúdica, esportiva o solidària del poble i hem de saber cuidar-les. Tot i que no existeixi activitat presencial, de ben segur que us oferiran propostes per a realitzar, per què no, des de les vostres pròpies llars.

Comencem un curs incert. Però ho fem amb el convenciment de que per difícil que sigui aquest inici, farem tot el possible per a que acabi de la millor manera possible.