L’any vinent serà una realitat l’ampliació del centre de referència a Begues

 

Entre les notícies més destacades de les que ens hem fet ressò darrerament, m’agradaria destacar el compromís manifestat per la Conselleria de Salut de desenvolupar les obres d’ampliació de l’Hospital de Viladecans al llarg de l’any vinent i d’aplicar un pla de millores en el centre. S’acompleix d’aquesta manera la paraula donada ja per l’anterior govern català tot i les dificultats de l’actual moment institucional i econòmic.

A més de la voluntat del govern de Catalunya, m’agradaria també destacar el paper que hem desenvolupat els municipis implicats en assolir aquests acords i compromisos. Hem reiterat i continuarem insistint en que, de la mateixa manera que a l’anterior legislatura, en aquest mandat ens hem fixat la millora dels serveis com a prioritat. I la sanitat és, ha estat i ha de ser una de les primeres qüestions per les què hem de vetllar.

Des de Begues hem estat insistents i positius en tot moment a l’hora de demanar aquesta ampliació de l’hospital. La salut és un tema prou sensible com per no caure en populismes o en la confrontació pura i dura. L’experiència ens ha demostrat de manera constant que és més fàcil assolir els objectius quan es mantenen obertes les vies del diàleg i quan s’exposen arguments clars i entenedors.

Gràcies a aquesta entesa, a més de l’ampliació comptarem amb millores com una nova àrea de gabinets intervencionistes; l’adequació la plantilla a les necessitats actuals i la reducció de les llistes d’espera. No són únicament paraules. Per garantir-ho es crearà una comissió formada pel Departament de Salut i pels alcaldes dels cinc municipis implicats. Estarem en tot moment participant en el compliment dels compromisos.

Podem estar satisfets doncs, en primer lloc pel propi centre i els seus treballadors. Però també per totes aquelles persones que ens beneficiem de que l’hospital sigui un centre de referència a l’alçada de les nostres necessitats i expectatives. Aquesta és una realitat cada dia més propera.