Ja hem exhaurit una quarta part del mandat i, podem fer recompte del que hem fet i del que ens queda per fer

 

Aquests dies tanquem el primer any d’aquesta legislatura i podem ja fer balanç del que ha significat aquest inici de mandat a Begues. Crec que un dels primers aspectes que destacaria és l’estabilitat institucional que hem assolit. Pot semblar una qüestió bàsica però, sens dubte, és imprescindible per a que el funcionament del consistori sigui el que tots els veïns i veïnes esperen que sigui. Podem afirmar que aquest és un equip de govern que treballa amb fermesa envers els objectius que s’ha proposat.

I aquests objectius comencen per donar continuïtat a allò que ja s’havia iniciat al llarg de la legislatura anterior. Aquest no és un projecte nou. Treballem sobre unes bases que nosaltres mateixos hem construït i aquest fet ens permet donar continuïtat a actuacions que ja existien fa dos, tres o quatre anys enrere.

Aquest fet és especialment visible en aquells processos que han requerit de llargues negociacions, de trobades i reunions… De feina de despatx, en definitiva. Trobem així com aquest any han culminat qüestions tan importants per al municipi com el desplegament de la fibra òptica, l’ampliació del servei de bus en hores punta, l’inici de les obres del Camí Ral o la restauració de la pedrera Montau II. Sense el que ja vam fer amb anterioritat no hagués estat possible assolir tot això.

La finalitat de bona part d’aquestes fites no és una altra que incrementar els nivells de qualitat i la quantitat de serveis que tenim a la nostra disposició. Per fer-ho, a tot el ja esmentat, hem sumat millores a la zona esportiva i un projecte per renovar-la, hem instal·lat desfibril·ladors als espais públics, hem impulsat plans d’ocupació, hem donat un nou impuls a Ràdio Begues… per esmentar només alguns exemples.

De la mateixa manera que hem treballat de portes enfora, també ho hem fet de portes endins a l’Ajuntament. En aquest sentit crec que és especialment destacable tot allò relacionat amb la transparència i l’aproximació a la ciutadania. Juntament a l’ambiciós pla per a l’aplicació de la llei de transparència que estem desenvolupant, sumem actuacions com obrir les juntes de govern al públic.

En retrospectiva podem estar satisfets d’aquest primer any. En tot cas som exigents i volem que aquests quatre anys marquin una diferència en el dia a dia del municipi. Podeu comptar amb l’esforç i amb el compromís de totes les persones que formem part del consistori.