Passat un any no podem deixar de sentir-nos afortunats per no haver de lamentar cap pèrdua personal

 

Aviat farà un any que Begues patia un dels incidents més greus de la seva història recent amb l’explosió de gas que es registrava al carrer Major. El temps transcorregut ha servit per a recuperar una certa normalitat, per guarir els danys físics i, en la mesura que ha estat possible, també el dany anímic de les persones que van patir de manera més brutal els efectes de la deflagració. No voldria que aquest retorn a una vida quotidiana ens faci oblidar el que crec que tots hem de considerar com el més important: no hem de lamentar cap dany irreparable. Per a aquells que vam viure in situ els moments posteriors a l’explosió encara ens sembla pràcticament impossible que hagi estat així i ens sentim profundament agraïts.

Ens ha quedat, això sí, la preocupació i el neguit de saber què va motivar aquesta explosió per tal de poder garantir a tots els veïns i veïnes que un fet com aquest no es tornarà a produir a Begues. Hem de lamentar en aquest sentit que no hi hagi una resolució del jutjat responsable que ens permeti conèixer els motius exactes que van provocar l’incident. Podem en tot cas afirmar que l’Ajuntament de Begues no ha volgut mantenir-se aliè. Per aquest motiu hem contractat una investigació privada que esperem que amb les seves respostes ajudi a aclarir l’origen del problema.

De la mateixa manera crec que és important assenyalar que hem exigit una auditoria completa de la xarxa de subministrament acompanyada d’altres mesures preventives que garanteixin la seguritat de la nostra població, el que ha provocat una major presència d’operaris a la zona.

Voldria doncs transmetre a totes les persones que m’han fet arribar la seva inquietud un missatge de prudència i tranquil·litat. Des del consistori s’han emprès totes les actuacions que estan a les nostres mans i, tot i que no s’hagi establert una relació directa entre l’explosió i la companyia subministradora del gas, aquesta també ha impulsat diverses mesures de control.

En aquests dies en que ens tornen a visitar les imatges d’aquella nit, tinc la total confiança en que un cop aclarit l’origen del problema podrem començar a deixar-lo definitivament enrere, com és el desig de tots els beguetans i beguetanes. Ja falta menys.