Una part fonamental del nostre paisatge pot desaparèixer en un dia per un simple descuit

 

L’estiu és un moment de contrastos. El bon temps és una invitació al lleure i a la diversió. Però també suposa que municipis com el nostre, que ens trobem envoltats de natura i arbres, haguem de prendre especials precaucions. La possibilitat de que aparegui un incendi forestal ens acompanya cada estiu i, està a les mans de tots i de totes prevenir que el foc aparegui.

Des de l’Ajuntament de Begues prenem les mesures necessàries per tal d’evitar-ho. Per una banda actuem sobre el terreny amb accions com els treballs de desbrossament a la franja de protecció, com els duts a terme recentment a la zona de Begues Parc, o el projecte de silvopastura a través del qual fem servir un ramat de cabres per a la neteja del sotabosc i de la pròpia franja de protecció. Però a més comptem amb el treball compromès dels Bombers Voluntaris, de Protecció Civil, de la Policia Local i de la resta de cossos de seguretat que vetllen per nosaltres cada dia. Precisament vull tornar a subratllar la dedicació dels Bombers Voluntaris que intervenien recentment en l’extinció d’un incendi forestal que va obligar a tallar la carretera que uneix el nostre municipi amb Gavà. Gràcies per la vostra dedicació.

Cada temporada d’incendis es mobilitza tot un exèrcit de persones per tal d’evitar l’aparició del foc i per fer, en cas que aparegui, que la seva incidència sigui la mínima.

En tot cas una part important del treball a fer està a les mans de tots i cadascun de nosaltres. Un descuit o una acció irresponsable poden acabar sent el detonant d’un incendi. I aquest és un luxe que no ens podem permetre.

En primer lloc hem de ser conscients que la nostra negligència pot posar en perill els nostres veïns i veïnes i les seves pertinences. Però, a més, hem de tenir cura d’una part importantíssima del nostre patrimoni com és el nostre entorn natural. Mireu per la finestra, busqueu una bona vista del nostre poble i gaudiu del paisatge. Tot això que contempleu podria desaparèixer en unes hores. Seria una pèrdua terrible.

El risc que suposa com ens comportem quan ens trobem al bosc per al medi ambient i per a les persones és massa alt com perquè no el tinguem en tot moment en consideració. Gaudim de la natura, però fem-ho des de la responsabilitat.