Aquest proper dilluns tornarem a tenir l’oportunitat de donar suport com a municipi als que més ho necessiten

 

Moltes som les persones que ens sentim defraudades pel paper que està jugant Europa, i Espanya, en la crisi humanitària provocada per la guerra a Síria. És dolorós veure com el continent mira les condicions en les que es troben els refugiats i amaga el cap sota l’ala. O millor dit, és dolorós veure com els responsables últims de les polítiques migratòries a Espanya i a Europa no actuen d’una manera decidida per posar solució a aquest drama.

Hem estat i som molts els municipis, com Begues, que hem mostrat la nostra voluntat de posar els recursos dels que disposem al servei de la resolució d’aquest problema. També han estat moltes les famílies que han fet una passa endavant i han demanat poder ajudar. Però fins el moment no se’ns han donat les facilitats necessàries per a intervenir.

El nostre poble ha vehiculat el seu suport a través del treball que realitza amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i establint un registre per a aquelles persones que, si tenen l’oportunitat, volen col·laborar voluntàriament. I aquest proper dilluns, al migdia, ens afegirem al Dia Mundial de les Persones Refugiades amb una concentració davant de l’Ajuntament a la que m’agradaria convidar a tothom.

És important que fem sentir la nostra veu i que, dins de les capacitats de cadascú, fem saber que no volem veure més morts a les platges o a famílies senceres caminant sense destí a la recerca d’un país d’acollida. Si no mostrem públicament el nostre suport, estarem donant la raó als que han girat l’esquena al problema.

A Begues sabem perfectament el significat de la paraula solidaritat. Ho demostrem sovint i de manera contundent. Ara tornem a tenir una possibilitat més de demostrar que els altres no ens són indiferents i que sabem posar-nos del costat dels que més ho necessiten. Fem sentir les nostres veus.