El fòrum ens convida un cop més a ser una part activa de la transformació social i del progrés del nostre municipi

 

Hi som a temps? Begues fa front al canvi climàtic. Amb un lema tan contundent, aquests dies es posa en marxa el V Fòrum Educatiu promogut des del Projecte Educatiu de Begues i ho fa proposant-nos a tots els beguetans i beguetanes que ens hi sumem a aquesta reflexió tan oportuna. En concret, en aquest moment podem contestar a l’enquesta que trobarem a la plataforma Decidim per tal que més endavant es plantegin les línies de treball que permetran establir les diferents conferències, xerrades i taules rodones que donaran forma al programa del Fòrum Educatiu.

Un cop més el Projecte Educatiu de Begues, el projecte que treballa per tal de definir en quin municipi volem viure a través de la participació i les propostes educatives, ens posa davant del mirall per demanar-nos que mirem qui som i que decidim qui volem ser. En aquest cas ho fa, a més, amb un tema especialment sensible per a la nostra població i un dels principals eixos de l’actuació de l’Ajuntament: el canvi climàtic i el futur mediambiental en general.

M’agradaria convidar-vos a omplir aquesta enquesta, ja que, a més de fer una aportació valuosa al procés, estareu també reflexionant sobre la importància que li doneu en el vostre dia a dia a algunes de les activitats que tenen un major impacte sobre el nostre entorn. Perquè la realitat és aquesta: l’activitat humana és el principal perill que, avui dia, afecta el conjunt del nostre planeta. Les persones som responsables dels problemes actuals i, el que encara és més greu, dels riscos que ens esperen en el futur immediat. Hem de ser, doncs, part també de la solució.

I de la mateixa manera, en el moment en el qual es conegui la programació del V Fòrum Educatiu us proposo que no hi falteu. Aprenguem què podem fer i apliquem solucions des de la nostra vida quotidiana. No tenim un planeta B. Cuidem d’aquest.