El Centre de Prestació de Serveis per a la Gent Gran ja atreu l’atenció d’altres administracions tot i no haver entrat encara en servei

 

Des que assumíem la responsabilitat del govern municipal l’atenció a les persones ha estat sempre al centre de les polítiques que duem a terme. A Begues vivim en un entorn privilegiat, proper a la natura però dins de l’àrea metropolitana de Barcelona. Tenim una base excepcional per a gaudir d’uns altíssims nivells de qualitat de vida i hem de fer tot el possible per assolir-los.

En aquest sentit en els últims anys l’Ajuntament ha realitzat un esforç considerable per tal d’ampliar els serveis que posem a disposició de la ciutadania i per aconseguir que aquests tinguin el nivell més gran de qualitat possible. Aquesta voluntat ha suposat, necessàriament, ampliar i potenciar la xarxa d’equipaments municipals amb el Centre Cívic El Roure i la posada en marxa de la Biblioteca La Ginesta o del Teatre El Goula; les reformes del Petit Casal o de Cal Pere Vell o la construcció dels nous vestidors del camp d’esports, per posar només alguns exemples significatius. En molt poc temps hem aconseguit fer un salt qualitatiu important que es consolidarà amb altres projectes de futur com un casal per als joves, un centre d’interpretació de la Cova de Can Sadurní o, de manera més immediata, el centre de prestació de serveis per a la gent gran.

Precisament avui em vull aturar un moment en aquesta última proposta. L’equipament, que acollirà dues unitats de convivència i un centre d’atenció diürna, ha estat i és un dels principals projectes desenvolupats per l’Ajuntament i en ell estem posant tota la cura i dedicació possible. Personalment em sento molt orgullosa del treball fet fins al moment que ha permès que el centre de prestació de serveis per a la nostra gent gran hagi ja atret l’atenció d’altres administracions, fins i tot abans d’obrir les portes. El passat abril rebíem la visita de la Conselleria d’Afers Socials al Centre de Prestació de Serveis a través de la directora general d’Autonomia Personal i Discapacitat, Aina Plaza, i de la secretària d’Afers Socials i Família, Marta Cassany. Totes dues es van mostrar impressionades per un equipament al qual es van referir com a referent del model d’atenció a la gent gran cap on el Departament d’Afers Socials vol avançar. De la mateixa manera hem rebut també les visites de l’alcaldessa de Seva, Maria Anna Pineda, i de la de Riudellots, Montserrat Roura, que han volgut interessar-se pel treball que realitzem des de Begues i dilluns rebrem l’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Josep Maria Ribas. Cal remarcar que tota aquesta activitat s’ha desenvolupat respectant les restriccions que en cada moment ha marcat el Procicat.

La veritat és que no podem desitjar millors auguris per a la propera posada en marxa del servei que avança amb pas ferm. Necessitarem encara tenir una mica més de paciència a mesura que es resolen els tràmits necessaris per a la seva posada en marxa, però podem tenir la seguretat que complirem un cop més amb el nostre objectiu de posar a disposició dels beguetans i beguetanes els millors serveis.