Al llarg dels darrers dies des de l’Ajuntament estem treballant per a impulsar i aplegar diferents actuacions de suport al poble ucraïnès

 

Es fa difícil veure les imatges que ens arriben de la invasió russa d’Ucraïna sense experimentar indignació, una profunda tristesa i la voluntat de fer el que estigui a les nostres mans per a reduir el patiment de la població ucraïnesa. La guerra és el comportament més terrible i incomprensible a què hem arribat els éssers humans. Si és injustificable exercir la violència contra una persona concreta, és intolerable quan aquesta violència l’executa un exèrcit contra tot un país: contra homes, dones i infants.

Com no podia ser d’una altra manera, i com és habitual al nostre municipi, aquesta agressió ha estat rebuda a Begues amb un rebuig unànime i ha posat en marxa tot un conjunt d’actuacions solidàries per a provar de donar tot el suport que sigui possible a Ucraïna en un moment tan complicat. Vull aprofitar aquest espai per a reiterar que des de l’Ajuntament de Begues i des del conjunt de la nostra població ens sumem als que exigeixen el final immediat d’aquesta guerra i la retirada de les tropes russes. La pau és innegociable.

En tot cas la situació ens reclama anar més enllà de la simple condemna i a prendre totes aquelles mesures que estiguin a les nostres mans. Un cop més el nostre municipi està demostrant la seva enorme capacitat per a l’empatia, la implicació i la participació. Així, des de l’Ajuntament de Begues estem realitzant un treball directe tant en la col·laboració amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, amb aportacions econòmiques, recollint productes bàsics o donant suport i vehiculant les iniciatives que sorgeixen de la societat civil. De la mateixa manera estem seguint les crides que realitza el Consolat General d’Ucraïna i les recomanacions de la Generalitat de Catalunya perquè la nostra acció sigui el més eficient possible.

Us vull convidar a aquelles persones que estigueu desenvolupant propostes concretes o que voleu unir-vos com a voluntaris i voluntàries a què us passeu els dijous de 16 a 19 h per l’antic ambulatori. Junts som més forts.

De la mateixa vull donar les gràcies a totes aquelles persones que estan posant de la seva part per alleugerir el patiment de les víctimes d’aquesta guerra tan cega i absurda. Un tros del cor de Begues està avui a Ucraïna.