La visita del responsable a la zona dels Mossos d’Esquadra ens permet posar en valor la feina dels agents de seguretat a Begues

 

Begues ha estat el primer municipi que ha visitat des de que prenia possessió del seu càrrec el cap de la Regió Metropolitana Sud dels Mossos d’Esquadra, Carles Anfruns. Aquest gest expressa clarament la bona sintonia i la complicitat que mantenim entre aquest cos de seguretat i l’Ajuntament de Begues. A la trobada hi participava també el regidor de Seguretat Ciutadana, Sadurní Vendrell, a més del cap i el sotscap de la Policia Local per tal de tractar aspectes referents a la coordinació que mantenim de manera constant entre mossos i agents locals.

Per les pròpies característiques geogràfiques de Begues i pel tipus d’habitatges que hi trobem, la seguretat és una de les principals preocupacions per a la ciutadania i, per extensió, per a les persones que som responsables de l’Ajuntament. Per aquest motiu tenim especial cura per potenciar el treball conjunt entre cossos de seguretat. Sabem que mentre més sigui la informació i les tasques que compartim, més segura serà la nostra vila.

Podem en tot cas estar tranquils en termes generals. La delictivitat que es registra a Begues no es troba a uns nivells que ens hagin d’alarmar. El nostre es un poble tranquil en el que, puntualment, patim algun que d’altre ensurt. Com en moltes d’altres poblacions. La nostra idea és que continuï sent així.

En tot cas m’agradaria desterrar la idea que redueix l’actuació dels cossos de seguretat als delictes. El seu dia a dia va molt més enllà i inclou actuacions fonamentals en àmbits com el trànsit, el civisme o la convivència. No és necessari que s’estigui cometent un acte delictiu per a que intervinguin. De fet és habitual la seva intermediació en disputes familiars o veïnals o la seva presència dissuasòria per a evitar actes incívics per posar només alguns exemples.

Es tracta sovint d’una feina de la qual el conjunt de la població no acaba de tenir constància. Però us puc garantir que és un treball imprescindible per fer possible que Begues sigui aquest municipi en el quals ens sentim tan orgullosos de viure.