Al llarg d’aquest temps l’Ajuntament ha continuat treballant per tal d’incrementar els serveis que podem trobar en aquests equipaments

 

Recentment s’ha celebrat el tercer aniversari de la Biblioteca La Ginesta i, ben aviat, aquest mes d’octubre, seran també tres anys els transcorreguts des de que s’inaugurava el Centre Cívic El Roure. Disposar d’aquests equipaments va ser una fita que, per si sola, ja és digna de ser recordada. Eren projectes de municipi perseguits i lluitats al llarg dels anys que es feien realitat, a més, en un moment difícil marcat per la crisi econòmica.

En tot cas, crec que també és important posar de rellevància la tasca que s’ha desenvolupat al llarg d’aquest temps. Un edifici, un equipament, no deixa de ser un espai al que hem de dotar de sentit a través dels serveis que acull. Aquesta és una feina que va més enllà de la seva inauguració.

Per a l’Ajuntament de Begues el projecte del centre cívic no és un projecte tancat. Es tracta més aviat d’una proposta viva que creix dia a dia, que madura i que es va adaptant a les necessitats culturals i lúdiques que sorgeixen de la pròpia ciutadania. Així hem vist com cada cop són més les activitats que ens proposa la biblioteca, més els serveis que s’hi van ubicant o més la programació que acull el Teatre El Goula.

Per fer-ho possible comptem amb el treball que desenvolupen totes aquelles persones, tots els tècnics i tècniques, que posen el seu esforç i una part del seu dia a dia en aquests equipaments. Però també és necessari que existeixi una resposta activa per part de la població a la que es dóna servei.

En aquest sentit crec que també hem d’atorgar el mèrit que li correspon als beguetans i beguetanes. Sense el seu interès en les activitats proposades, aquestes no haurien crescut i s’haurien desenvolupat al nivell actual. El nostre es un poble en el que tenim la gran sort, l’enorme fortuna, de disposar d’una ciutadania amb una innegable inquietud cultural.