L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha donat llum verda al projecte per restaurar la part de l’abocador del Garraf que es troba al nostre terme municipal

 

Recentment hem assolit una de les principals fites que ens havíem marcat per a aquesta legislatura. L’administració responsable de l’abocador del Garraf, l’AMB, aprovava inicialment el projecte per a restaurar la part d’aquest dipòsit que se situa a Begues. Crec sincerament que aquesta és una de les millors notícies que podíem rebre com a municipi ja que suposa la recuperació d’una part del nostre territori de 40 hectàrees i el tancament definitiu d’una ferida que durant molts anys hem tingut al nostre paisatge. L’any vinent començaran així uns treballs que suposaran una despesa total de 27.700.000 €.

Haig de reconèixer que, donada la important inversió que requereix, no ha estat senzill arribar a aquest punt. Des de l’Ajuntament hem promogut nombroses gestions per a sumar la major quantitat possible de suports a la nostra aspiració. Des de la pròpia AMB passat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, hem volgut tocar a les portes de tots aquells que podien posar en marxa el projecte.

A la nostra vila hem sabut entendre que en els anys més durs de la crisi econòmica els recursos dels que es disposava havien d’anar a parar a aquelles qüestions més urgents i immediates. Però, un cop l’economia ha començat a oferir símptomes de recuperació enteníem que la situació de l’abocador havia de ser una prioritat per a l’Àrea Metropolitana, entitat que té l’obligació de restaurar amb la col·laboració voluntària de la Generalitat i la Unió Europea.

A Begues tots i totes ens hem de sentir especialment compromesos amb el medi ambient. Tot i que la seva preservació ha de ser prioritària per a qualsevol persona, aquelles que gaudim d’una major proximitat a la natura hem de ser les primeres que treballem per la seva conservació i recuperació.

No es tracta al cap i a la fi d’una tasca que hem d’assumir per a que en gaudim nosaltres mateixos. La protecció del medi ambient és una responsabilitat que hem de fer nostra per a les properes generacions ja que els nostres boscos, les nostres muntanyes, són la principal herència que hem rebut i la que principal herència que haurem de transmetre.