Les dades pel que fa a la separació de residus ens situen de nou entre les poblacions més implicades amb el medi ambient de l’àrea metropolitana de Barcelona

 

Quan els beguetans i les beguetanes treballem plegats ningú no ens pot aturar. Sempre he destacat que entre els principals trets que compartim estan la implicació, l’empenta i la capacitat de participació. Aquesta és una realitat que es fa palesa quan fem una crida solidària, quan celebrem plegats una festa i, fins i tot, en els petits detalls del nostre dia a dia.

Més enllà de ser una percepció, tenim dades que exemplifiquen aquesta capacitat. Sense anar més lluny, les xifres de la recollida de les diferents fraccions d’escombraries durant el 2020 ens tornen a situar entre els municipis metropolitans que més i millor reciclen les seves deixalles amb increments significatius respecte als anys anteriors. Aquesta és una fita en la qual ens podem sentir implicats tots i totes. Perquè des de l’Ajuntament hem impulsat el servei en els darrers anys per tal que arribi el més lluny possible: amb nous contenidors i una reordenació dels mateixos, amb campanyes de conscienciació i amb un nou contracte del servei de recollida per tal de fer-lo més eficaç. Però ha estat imprescindible per a arribar fins aquí que cada beguetà i que cada beguetana hagi posat de la seva part, diàriament.

En tot cas, també ens caracteritza l’ambició i la voluntat d’arribar sempre més enllà. Ens podem sentir satisfets, sí, però ens hem d’exigir encara més. Com a planeta ens trobem en una situació ambiental veritablement complexa que ens reclama que donem el millor de nosaltres mateixos i mateixes per a capgirar-la. Prenguem forces i felicitem-nos durant un moment, però només per tal de prendre embranzida i demanar-nos a nosaltres mateixos encara una mica més.

A Begues tenim el millor estímul possible per tal d’exigir-nos aquest esforç mediambiental. Només hem de mirar per la finestra de casa nostra per tal de veure tot el que ens estem jugant.