L’11 de Setembre arriba enguany en un moment social i polític que ens convida a refermar el nostre compromís amb el país

Hem viscut i estem vivint anys especialment intensos a nivell social, polític, econòmic i, fins i tot, sanitari. Són moltes les urgències a les quals hem de fer front i a les que encara estem posant solució.

En aquest context arribem a una nova Diada Nacional de Catalunya que ens convida, en primer lloc, a mostrar el nostre orgull com a catalans i catalanes, però també a reflexionar sobre quines són les nostres aspiracions i el futur al qual aspirem com a país. Personalment, considero que ens trobem en un moment clau. Precisament, la immediatesa de totes les qüestions que esmentava en començar aquest escrit ha provocat que la “qüestió nacional” hagi quedat desplaçada del focus.

Aquest és un perill que no ens podem permetre. S’han fet molts sacrificis en els darrers anys, hem invertit grans quantitats d’il·lusió i hem avançat massa en un camí llarg i tortuós per a quedar-nos ara asseguts a la vora del camí. Correm el perill que tots els esforços quedin en no res.

Per aquest motiu us vull convidar a tots els beguetans i beguetanes que mantingueu activa la vostra veu reivindicativa, no només en la celebració de la Diada de l’11 de Setembre, sinó cada dia. Ens trobem en un moment clau per a mantenir-nos amb fermesa en les nostres posicions o per a deixar-les de banda amb l’excusa de l’ajornament.

El poble català ha demostrat sempre com és capaç de perseverar i de mantenir-se ferm. Avui és més necessari, potser, que mai.