Diumenge vam viure un moment històric. Més de 2.500 beguetans i beguetanes vam participar en una consulta que, tot i no ser vinculant, va deixar palès que els catalans volem decidir sobre el futur polític de Catalunya. 

 

Begues va viure una jornada lúdica i festiva que es va desenvolupar sense incidents demostrant un cop més que els catalans ens mobilitzem de forma pacífica per a fer sentir la nostra veu.

Així ho vam fer i els resultats parlen per sí sols. Més del 83 % dels participants del nostre municipi vam manifestar que volem una Catalunya independent. Amb aquest vot favorable, els beguetans i beguetanes vam donar el nostre suport al procés participatiu del 9N i conseqüentment a les futures accions que el president de la Generalitat té previst dur a terme amb l’únic objectiu d’aconseguir la independència de Catalunya, sigui una consulta legal pactada amb l’Estat o la convocatòria d’eleccions plebiscitàries.

Com a alcaldessa i com a catalana em sento orgullosa de la resposta de la ciutadania que, independentment del sentit del seu vot, diumenge va sortir al carrer per expressar lliurament la seva opinió sobre el futur del poble de Catalunya. M’agradaria agrair també el seu esforç a tots els voluntaris i voluntàries que van participar en l’organització de la consulta. A Begues van ser molts els que no van dubtar en mobilitzar-se per garantir el bon desenvolupament de la jornada.

Ara no ens hem d’aturar. Ja hem demostrat al govern de l’Estat que els catalans estem disposats a fer el que sigui necessari per a aconseguir un futur millor. Ara, després del 9N, comença una nova etapa en la que tots junts hem de continuar lluitant per tal que la voluntat del poble, expressada lliurement diumenge a les urnes, s’acabi fent realitat.