La recent trobada de la Junta de Seguretat Local ha servit per posar sobre la taula uns resultats satisfactoris corresponents a l’any 2018

 

Sens dubte entre les prioritats de l’acció municipal de l’Ajuntament de Begues es troba la seguretat. Sempre diem que treballem per la qualitat de vida de les persones i entenem que, a la base d’aquesta qualitat, hem de posar la tranquil·litat de saber que vivim en un lloc segur per a les persones i per a les seves pertinences.

Recentment hem celebrat una trobada de la Junta de Seguretat Local, l’espai en el qual ens donem cita l’Ajuntament i els cossos de seguretat i protecció que ens donen servei, que ens ha permès analitzar les dades de delictes registrats a l’any 2018. Podem afirmar que aquestes han estat satisfactòries i que estem contents de l’evolució a la baixa d’alguns dels delictes que més preocupen als veïns i veïnes.

M’agradaria posar de rellevància la magnífica tasca que desenvolupa la nostra Policia Local. Aquest cos treballa, ja no només en la prevenció i persecució dels delictes, sinó també per a fomentar i garantir la bona convivència que gaudim el conjunt de veïns i de veïnes. La seva implicació, així com la dels Bombers Voluntaris, l’Agrupació de Defensa Forestal, Protecció Civil o els Mossos d’Esquadra són la millor garantia que podem tenir. Voldria aprofitar l’ocasió per agrair públicament la tasca que desenvolupen totes les persones que formen part d’aquests cossos.

De la mateixa manera haig de recordar com d’important és que tots i totes prenguem part activament en la prevenció de delictes. Tot i la qualitat de l’atenció que rebem per part dels cossos de seguretat, és fonamental que tinguem present que hem de notificar-los quan siguem testimonis d’accions incíviques o quan sospitem que s’està produint un delicte. A més, també podem prendre totes les mesures d’autoprotecció, per exemple a les nostres llars, que se’ns recomanen habitualment.

Per la nostra part només podem tornar a refermar-nos un cop més amb el compromís que tenim amb la seguretat, el civisme i la bona convivència. No pensem moure’ns d’aquesta línia de treball.