El 9N ja és aquí. Ha estat un procés llarg i ple d’entrebancs però tot sembla indicar que, tot i la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre cautelarment la consulta alternativa, el Govern de la Generalitat manté el procés participatiu per garantir que els catalans poguem votar i decidir sobre quin volem que sigui el futur del poble de Catalunya.

 

Des de l’Ajuntament hem mostrat en diverses ocasions el nostre suport al 9N amb l’aprovació el passat mes de setembre d’una moció a favor de la consulta i sumant-nos així als més de 900 ajuntaments catalans que també ho han fet. La nostra voluntat és garantir el procés democràtic però ara, davant els pals a les rodes que se’ns posen des del govern de l’estat, és la ciutadania la que s’ha de mobilitzar de manera cívica i pacífica.

Com a alcaldessa vull convidar a tots els beguetans i beguetanes a que diumenge participin de la que ha de ser una festa democràtica i exerceixin el seu dret a decidir, sigui quin sigui el sentit del seu vot. A Begues s’habilitaran sis taules que estaran ubicades a l’Institut d’educació secundària. També hem habilitat un trenet especial que recorrerà els carrers del poble de 10 a 14 h i de 16 a 20 h amb la intenció que el puguin utilitzar tots els beguetans i beguetanes que vulguin participar en la consulta però tinguin dificultats per a desplaçar-se.

M’agradaria aprofitar l’ocasió per a fer un petit reconeixement a les més de quaranta mil persones a tota Catalunya que s’han inscrit com a voluntàries per a fer possible la celebració de la consulta. A Begues s’han superat les previsions fins al punt que s’ha demanat a alguns ciutadans que diumenge col·laborin en algun dels punts de participació del municipi veí de Gavà on les necessitats de personal no estaven encara cobertes. Això demostra, un cop més, que els beguetans i beguetanes som gent compromesa, que volem lluitar pel nostre futur i formar part del que de ben segur serà un moment històric per al nostre poble i per al nostre país.

Estic convençuda que la consulta de diumenge serà un èxit. Entre tots decidirem el futur que volem per a Catalunya.