Per al curs vinent mantindrem congelades les taxes de la llar d’infants i augmentarem l’aportació municipal, tot assumint una part de la gratuïtat del P2 per a les famílies

 

D’ençà que naixem comencem a fer-nos una idea del món, de la societat en la qual vivim, de les relacions que establim… Avui sabem com són d’importants els primers anys de vida en la formació de les persones i en la seva adaptació al món en què viuran. I per aquest motiu des de l’Ajuntament de Begues entenem que l’educació dels 0 als 3 anys és essencial. Es tracta d’una etapa clau en el descobriment d’un mateix i del que ens envolta. A més, la seva existència és importantíssima per a assolir la tan necessària conciliació entre la vida laboral i familiar.

Per aquest motiu hem treballat i continuem treballant per a disposar d’un espai de referència com és la llar d’infants municipal El Guinyol. Aquesta oferirà algunes novetats destacables per al curs vinent com ara la posada en marxa d’un nou sistema de comunicacions digitals entre l’equip d’educadores i les famílies, l’incrementaran de quatre a cinc hores lectives o la gratuïtat de P2. Volem continuar incrementant la qualitat del servei i que aquest sigui el més accessible possible per a les famílies del municipi.

En aquest sentit m’agradaria destacar l’esforç que s’assumeix l’Ajuntament de Begues per al seu manteniment. El curs vinent es mantindrà congelat, per cinquè any consecutiu, el que paguen les famílies i ho farem assumint des del consistori l’increment de les despeses del servei i una part de la gratuïtat per a l’alumnat de dos anys. Aquest compromís amb el centre ens ha portat a assumir fins a un 60 % del cost del manteniment del servei.

En tot cas voldria que aquesta despesa es vegi com a una inversió en el conjunt del municipi. Cada euro que es destina a formació es retorna amb escreix a la societat en forma de persones més completes i adaptades al món en què viuen. Sempre ho hem dit: invertir en els nostres infants i joves és invertir en el municipi que volem esdevenir.