La proposta del Projecte Educatiu de Begues i de l’Ajuntament se centrarà en aquesta edició en la crisi climàtica

 

Recentment, reflexionava sobre l’actuació municipal pel que fa al canvi climàtic i sobre com ens hem situat al capdavant de les administracions pel que fa a les polítiques mediambientals que desenvolupem. Acabava el meu text amb una invitació al conjunt dels beguetans i beguetanes perquè ens impliquem prenent totes les mesures necessàries que ens ajudin a garantir el futur del món tal com el coneixem. Ara tenim una oportunitat immillorable per a formar part d’aquest canvi d’hàbits que hem d’assumir com a societat gràcies a la pròxima celebració del 5è Fòrum Educatiu de Begues.

En aquesta ocasió la proposta del Projecte Educatiu de Begues (PEB) amb el suport de l’Ajuntament tindrà com a lema “Hi som a temps? Begues fa front al canvi climàtic”. D’aquesta manera es posa l’accent en un fet que és essencial per a parlar sobre la crisi climàtica com és la urgència de prendre accions que siguin efectives.

Com sabeu, dels fòrums educatius de Begues sempre n’han acabat sorgint projectes, activitats i iniciatives que han perdurat en el temps i que van aflorar en aquest espai de participació, reflexió i debat. Penso que aquesta pot ser una oportunitat immillorable per escoltar la veu dels experts que participaran en les ponències i, en acabat, iniciar el camí de materialització de nous projectes i compromisos compartits.

Vull fer una crida especial a tota la comunitat educativa de Begues a participar d’aquest Fòrum, però també al conjunt de la ciutadania. Una de les coses que ens ha ensenyat el Projecte Educatiu de Begues, precisament, és que tots i totes som agents educadors i, per tant, formem part d’un procés d’aprenentatge que es construeix al llarg de tota la vida.

Per aquest motiu us vull animar que els pròxims 20 i 27 de maig participeu del Fòrum Educatiu de Begues. El grup impulsor del PEB ha treballat de valent per oferir-nos el marc de trobada. Ara ens toca a tots i a totes omplir-lo de contingut. Us hi esperem!