L’actual moment exigeix la implicació de totes i cadascuna de les persones per a superar-lo

 

Difícilment trobarem un moment de la nostra història que es pugui comparar a l’actual. Ja no només pel que fa a la lluita global contra una pandèmia com la que estem duent a terme, sinó per les dificultats socials i econòmiques que se’n deriven. El repte que tenim entre les mans és gran ja que de com el superem depenen els anys que han de venir.

Donat que es tracta d’una situació inèdita, difícilment algú pot tenir una clau infalible de l’èxit. Però el que sí que us puc garantir és que, siguin quines siguin les solucions que es vagin posant a sobre de la taula, totes elles passen per una implicació del conjunt de la societat.

De la mateixa manera que tots i totes ens hem d’implicar en el dia a dia per a evitar que el virus es continuï estenent, també les administracions, el teixit associatiu, la banca o els sectors productius han de pensar des de ja en clau de responsabilitat social. Hem d’imaginar que a dia d’avui tots estem en un vaixell que es troba al mig d’una tempesta i que ens toca a tots remar amb força en la mateixa direcció si volem tornar a terra ferma. Com serà el lloc al que arribarem, encara ho hem de descobrir, però serà un bon port si ens hi esforcem.

A Begues ja n’hem tingut exemples excepcionals d’aquesta voluntat. Recentment CaixaBank a través de l’Obra Social “la Caixa” ha tornat a fer una important donació per a les polítiques que desenvolupem a favor de la nostra gent gran; hem rebut el suport d’empreses com Cisco, que ha ofert el material informàtic per a garantir que tots els infants poden estudiar des de casa; d’Idilia Foods, Grupo Bimbo, Grupo Ausolan, El Menjar del Petit i el Rotary Club de Castelldefels, amb la donació de menjar; de Mascarillas Farma, Uniplastic i El Tapisser de Begues per disposar de material per evitar els contagis o dels Tallers Rabinad per a realitzar tasques de desinfecció. Tot això sense oblidar les aportacions individuals o el treball d’entitats com les tasques de voluntariat desenvolupades per 6TRES9 o per les cosidores que han pres part de Mascaretes Solidàries, per esmentar alguns casos. Si voleu participar com a voluntaris i voluntàries al municipi us podeu inscriure aquí.

Encara no podem predir quina serà aquesta “nova normalitat” a la que ens diuen que ens dirigim, però la solidaritat haurà d’estar present en cada àmbit, en cada espai. Començant per cadascun de nosaltres. No deixeu de pensar en els demés, no deixeu de respectar totes les restriccions que encara continuen vigents. Aquest és un repte comú. Som-hi!