L’11 de setembre ens anima a no oblidar-nos de qui som i quines són les nostres esperances i reivindicacions

 

Al llarg dels darrers anys cada diada que hem celebrat ha arribat en un context social i polític ben diferent. Hem vist així com la societat civil es mobilitzava cada any d’una manera més contundent, com els seus representants polítics assumien les seves reivindicacions, com arribàvem a les portes d’un referèndum tot just l’any passat i com, un any després, fem front plens de dignitat i orgull a les conseqüències d’aquella consulta.

Enguany l’11 de setembre és una data en la què hem d’insistir des de totes les institucions que representen els catalans i catalanes, com l’Ajuntament de Begues, en el respecte per la llibertat d’expressió i en la defensa de l’esperit democràtic. En nom d’aquest respecte voldria aprofitar l’ocasió per a reclamar l’alliberament de les persones que han estat empresonades únicament per posar les urnes a disposició del poble i el retorn d’aquelles que han hagut d’exiliar-se per a evitar un empresonament segur.

De la mateixa manera, crec que totes les institucions de Catalunya hem de continuar exigint que se li doni la veu al poble del nostre país i que se li permeti prendre les decisions que li afecten directament. No hem reclamat mai res més que això. Aquesta idea que sembla tan senzilla d’entendre continua estan al fons de tot el conflicte. Més enllà dels discursos que volen enterbolir aquesta realitat, si mirem de manera objectiva la problemàtica trobarem que a la seva arrel es troba senzillament un poble que vol dir la seva i ser escoltat. No sembla tant. No hauria de ser tan difícil d’acomplir.

Sigui com sigui vull recordar que aquest és un dia de tots els catalans i les catalanes. Manifestem-nos lliurement. Proclamem l’amor pel nostre país. I fem-ho com sempre ho hem fet: amb tanta alegria com convicció.

És fonamental que recordem en un dia com l’11 de setembre per què ens estimem aquesta terra. Hem estat i som un espai per al diàleg i per a la convivència. Catalunya és un país fet de gent arribada de molts llocs del món diferent que hem optat per un interès comú. Som un poble que camina sempre plegat i que mai ha volgut ni voldrà deixar ningú dels seus enrere. Així som i així volem continuar sent.