Demà dissabte, 21 de juny, es commemora el Dia mundial de lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), una batalla a la que som molts veïns i veïnes els que ens sentim propers i implicats.

 

En aquesta ocasió se’ns convida a mostrar el nostre suport realitzant les nostres aportacions per a la Fundació Miquel Valls, dedicada a combatre aquesta malaltia, a la carpa que trobarem al passeig de l’Església.

La passió, l’empenta i l’entusiasme d’un veí de tots, i amic de molts, en Marc, va fer possible el passat mes d’octubre la celebració d’una festa multitudinària com “Salta per l’ELA”. Va ser tot un èxit. Però les malalties ni fan vacances ni s’acovardeixen i és necessari que recordem periòdicament la seva existència, com afecten a les persones que les pateixen i de quina manera podem col·laborar per tal que aquestes persones i les seves famílies puguin afrontar-les.

Per això és important la celebració de dates com aquesta. En el nostre dia a dia, les preocupacions personals ens allunyen sovint dels problemes que hem d’afrontar de manera comuna. No tenim prou presents aquells problemes, com poden ser les malalties, als que tanta gent, propera a nosaltres, ha de fer front diàriament.

És per això que, independentment de la participació activa que tingueu o no en la recollida de fons proposada en el Dia mundial de lluita contra l’ELA, m’agradaria demanar-vos que dediqueu una petita part del vostre temps a conèixer què és aquesta malaltia, com és manifesta i quanta gent es troba afectada. Sovint, el simple gest de ser coneixedors d’un problema i prendre consciència de la seva existència ja ens fa formar part de la seva solució. Al final d’aquesta pàgina us ofereixo un alguns enllaços que us poden ser d’interès.

A Begues ens preuem que, tot i el ràpid creixement experimentat en les darreres dècades, encara mantenim la preocupació i l’estima pels que ens envolten heretada del petit poble que vàrem ser. Un cop més se’ns torna a oferir una possibilitat per a demostrar-ho.

Web sobre l’ELA al Canal Salut
Web de la Fundació Miquel Valls
Facebook del projecte Salta per l’ELA