La celebració enguany tindrà molt de simbòlic i incidirà, en un moment complicat, en la nostra identitat i en l’orgull de poble

 

De la mateixa manera que tots i cadascun dels beguetans i beguetanes hem modificat el nostre dia a dia per culpa de la pandèmia, també la vida del poble s’ha adaptat, necessàriament, als moments que vivim. La Festa Major no és aliena a aquesta realitat i aquest 2020 se celebrarà adaptant-se a la realitat en la qual ens trobem tant en el seu esperit com en el seu contingut.

La seguretat de les persones està per sobre de qualsevol altra consideració i així ho reflecteix un programa marcat en primer lloc per les mesures sanitàries i el distanciament. Hem volgut que, en aquesta ocasió, el sentit de trobada de veïns i veïnes que tenia la festa gran sigui substituït per un sentit més simbòlic. La intenció de les activitats programades és recordar-nos, en uns temps especialment difícils, qui som i qui hem estat per no perdre de vista qui volem continuar sent en el futur.

Després dels mesos que hem viscut i davant dels mesos que previsiblement encara tenim per endavant convivint amb la malaltia, és fàcil caure en el desànim. Per aquest motiu m’agradaria que aquesta Festa Major, tot i que diferent a totes les que hem viscut, ens ajudi a mirar a l’horitzó amb la confiança de que ens recuperarem i que afrontarem encara més forts el que hagi de venir.

A més, també vull posar en valor la feina que desenvolupen les entitats del nostre poble a llarg de l’any i que en aquestes dates s’escenificava amb el major esplendor. Les associacions beguetanes han patit i encara pateixen durament l’aturada de l’activitat que ha provocat la pandèmia, però s’han esforçat intensament per contribuir a que seguim tenint aquesta festa major simbòlica o diferent, on podrem seguir mantenint l’essència del que som, la flama de la nostra identitat. Confio en que l’any vinent, amb una situació sanitària normalitzada, puguem reprendre l’activitat que any rere any ens esperona.

De la mateixa manera voldria també que tinguem un moment per a pensar en aquelles persones que hem perdut a causa de la COVID-19. A Begues, com arreu del món, la pandèmia també ens ha obligat a acomiadar-nos d’éssers estimats. Aquests dies, que celebrem i commemorem el fet de compartir un mateix municipi, m’agradaria que els beguetans i beguetanes que ja no ens acompanyen també estiguin presents d’alguna manera. Vagin els nostres pensaments i la nostra estima amb ells i les seves famílies.

Finalment us voldria animar a continuar aplicant totes les mesures que ens ajudin a evitar el contagi de la malaltia. Les xifres que hem conegut a Catalunya en les darreres setmanes ens conviden a extremar les precaucions. Fem-ho per nosaltres, fem-ho per tots.

PROTECCIÓ = DISTANCIA + MASCARETA + MANS