Una delegació de l’Ajuntament de Begues tenia recentment la possibilitat de conèixer la realitat de l’Alguer

 

La setmana passada tenia l’ocasió de prendre part d’una trobada d’intercanvi cultural entre Catalunya i l’Alguer magníficament organitzada per la Diputació de Barcelona i l’Obra Cultural de l’Alguer. Al voltant de les Festes del 31 de Agost, viatjava a Itàlia una delegació amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, del vicepresident primer del Parlament de Catalunya, Josep Costa, del diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer, i del director de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan-Elies Adell, i de la qual també formàvem part el regidor de Medi Ambient, Joan Molina, la directora del Centre Cívic “El Roure”, Teresa Jardí, i jo mateixa convidats per la Diputació.

Entre les diferents activitats de les quals participàvem m’agradaria destacar dues. Per una banda les lectures de poemes del cicle Poesia als Parcs de la Diputació, nascut des del Centre Experimental de les Arts, Vallgrassa, i, en segon lloc l’exposició al voltant de l’obra de Carles Hac Mor desenvolupada també des de Vallgrassa. Totes dues propostes, més enllà de la relació directa amb el nostre municipi, comparteixen amb el nostre poble una idea comuna d’amor per l’entorn i per la cultura en totes les seves formes i manifestacions.

No em puc estar també de destacar els llaços que hem pogut estrènyer amb una població amb la qual, tot i la distància, compartim molt. A banda d’una llengua comuna, que és essencial, l’Alguer i Begues també tenen un interès vital en l’activitat cultural i en la preservació i potenciació dels paratges naturals que tenim propers. A més, com hem tingut la sort de viure en primera persona, som dues poblacions obertes i acollidores amb aquelles persones que ens visiten.

Hem pogut crear d’aquesta manera un vincle amb el municipi Italià que esperem que creixi i s’enforteixi al llarg del temps.