Una delegació provinent d’Orozko (Biscaia) ens visita aquest cap de setmana amb motiu de la inauguració de l’exposició

 

Un dels esdeveniments més importants dels quals participa Begues al llarg d’aquesta legislatura és l’exposició “Me queda la mirada”. Aquest dissabte 15 de setembre arriba al Centre Experimental de les Arts Vallgrassa aquesta mostra nascuda de l’empenta del director del centre, Jordi Aligué, i produïda gràcies al suport de les diputacions de Barcelona i Biscaia i amb la col·laboració dels ajuntaments de Begues i d’Orozko i de la Fundación Blas de Otero. S’hi recull el treball de 23 artistes plàstics de Catalunya i del País Basc al voltant de l’obra de Blas de Otero.

Aquesta és una exposició atípica ja que té una important relació amb la promoció del nostre entorn natural. Així ho demostra la implicació de l’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, responsable de la gestió de la Xarxa de Parcs Naturals, i d’un espai tan estretament relacionat amb el Parc Natural del Garraf com és Vallgrassa. L’exposició ens demostra que amb imaginació sempre és possible trobar nous vehicles per a promocionar el magnífic paisatge que ens envolta.

De la mateixa manera no em puc estar de subratllar la possibilitat que ha ofert aquesta exposició a Begues d’estrènyer llaços amb la població d’Orozko. Quan Jordi Aligué va conèixer la relació de Blas de Otero amb aquest poble, on va viure la seva àvia i on va passar diferents temporades de la seva vida el poeta, es va començar a plantejar “Me queda la mirada”. I gràcies a aquesta coincidència i a que al nostre terme municipal es troba Vallgrassa hem pogut conèixer en profunditat un municipi amb el què tenim molt en comú.

Tots dos pobles ens trobem en parcs naturals, sota la influència de ciutats tan destacables com són Bilbao i Barcelona, i a tots dos pobles vivim la cultura amb la mateix passió i intensitat.

L’art i la natura, en totes les seves formes, és definitivament un llenguatge. Si no es fa difícil d’entendre que serveixi per unir punts tan allunyats com Begues de Orozko o, com comentàvem la setmana passada, de l’Alguer. Aquest cap de setmana comptarem amb la presència d’una delegació arribada d’aquest municipi biscaí que ens acompanyarà en la inauguració de “Me queda la mirada” i, un cop més, des de la nostra vila sabrem demostrar que som una terra d’acollida.

No em queda més que convidar-vos a tots els beguetans i beguetanes a apropar-vos a aquesta exposició. Estic segura que valorareu la importància i la riquesa del treball realitzat.