El balanç del primer any de desenvolupament del Programa d’Actuació Municipal evidencia el nivell d’implicació de l’Ajuntament amb les necessitats del municipi

 

En el primer any d’aquest mandat l’Ajuntament de Begues ha posat en marxa o executat un 34 % de les 95 propostes que es troben incloses al Programa d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023, el document públic que recull els compromisos del consistori per a aquests quatre anys. Aquesta és una dada que per ella mateixa ja seria destacable en qualsevol moment, per l’alt grau d’acompliment que hem assolit, però que en les circumstàncies que hem viscut en els darrers mesos, trobo que ens ha de fer sentir especialment orgullosos.

Des del passat mes de març la pandèmia ha centrat una part notable del treball de l’Ajuntament, tant per promoure la prevenció com per atendre a les noves necessitats socials i econòmiques que ha generat. I hem hagut de fer front a aquesta realitat sobrevinguda assumint també com a administració tota una sèrie de limitacions en el treball presencial o en el contacte directe amb les persones per assegurar la salut dels treballadors i treballadores del consistori.

Si aquesta és una realitat que hem compartit en conjunt totes les persones que treballem en les institucions de govern, a Begues hem hagut de sumar malauradament altres problemàtiques imprevistes com han estat els efectes del temporal Glòria, les fortes pluges de l’abril que van afectar i encara afecten a la nostra mobilitat o la imposició d’un pla econòmic i financer. Totes aquestes situacions han estat una càrrega afegida a una maquinària que ja assumia una important esforç.

En tot cas, des del primer moment totes les persones que treballem des del consistori hem pres la ferma determinació d’actuar per reduir l’impacte d’aquests imprevistos sense deixar de banda la resta de responsabilitats que tenim adquirides amb els nostres veïns i veïnes. I és aquí, precisament, on trobo que és especialment destacable el resultat d’acompliment del PAM que presentem i que tothom pot consultar i constatar.

Estic convençuda que el que estem fent és estrictament donar resposta a la confiança que ens han donat els nostres veïns i veïnes. Però crec que és important ressaltar el treball de tants treballadors i treballadores municipals que, en un moment tan complicat com l’actual, continuen al peu del canó. Des del govern municipal tenim també molt clar què significa trobar-se al servei públic i sabem que és en els moments més difícils quan hem de posar més de la nostra part.

Sé que aquesta actitud de treball i esforç és l’única recepta, i a Catalunya la coneixem molt bé, per afrontar qualsevol dificultat i sortir-nos ben parats. Ho aconseguirem, segur.