L’agost també pot ser una excusa per redescobrir el nostre propi municipi

 

Podria semblar que amb l’arribada de l’agost queda en suspens tota l’activitat, que tot el poble marxa de vacances. Però els pobles no marxen de vacances mai, ni tanquen les seves portes. En primer lloc perquè, tot i que es pugui reduir, l’activitat municipal no desapareix. L’Ajuntament manté les seves portes obertes i continua una part dels serveis que ofereix. Serveixi doncs aquest recordatori per destacar la tasca d’aquests que treballen per permetre el nostre descans: des de la policia local als bombers voluntaris passant per tots el personal tècnic i responsables municipals.

De la mateixa manera m’agradaria fer-vos una invitació a descobrir o redescobrir tot el que pot oferir el nostre municipi a totes aquelles persones que passareu ni que sigui una part del vostre agost a Begues. La nostra vila ha estat històricament un lloc d’atracció per gent que vinguda de fora volia gaudir de tot el que podem oferir. Ara, en aquestes dates, pot ser també un lloc ideal per gaudir de l’agost per als que hi vivim.

Per una banda, només necessitem mirar al nostre voltant amb uns ulls diferents als del dia a dia per adonar-nos de la sort que tenim de viure amb un contacte tan estret i proper a la natura i al paisatge que ens envolta. Però, a més del patrimoni natural, tenim un patrimoni històric i cultural ric i divers. Apropeu-vos al nostre passat i gaudiu dels edificis i espais públics de Begues. Estic convençuda que, si ho feu, al tornar a la rutina habitual valorareu encara més el fet de viure on vivim.

A més, les activitats no s’aturen. Aprofiteu per gaudir de propostes com el Begues Jazz Camp, en el que cada any hi participen grans músics de renom i que promou, des de fa ja 8 anys, el reconegut bateria i pianista beguetà Jordi Rossy juntament amb Deejay Foster i Roger Mas. Amb el seu esforç i empeny per tirar endavant aquesta iniciativa han aconseguit que aquesta es consolidi i tingui un reconeixement internacional fent que, durant una setmana, Begues passi a ser un referent del gran jazz. Aprofiteu que un projecte com aquest el tenim a casa i això no passa sovint.

Pel que fa a aquells que deixen la nostra vila aquests dies, com sempre en aquests casos, els hi vull desitjar tot el descans i la diversió possible a més de que, si es desplacen en cotxe, ho facin amb precaució. Aquí us espera Begues, un lloc meravellós per tornar-hi.