Finalment, comença a ser realitat una actuació essencial per a incrementar la qualitat de l’atenció sanitària que rebem

 

Ja la setmana passada esmentava que el treball de l’administració no s’atura a l’agost. Canvia i s’adapta a les necessitats del moment. D’aquesta manera, entre les obres que es duen a terme aprofitant la baixada de l’activitat ciutadana que acompanya a aquestes setmanes, m’agradaria destacar les obres d’ampliació del nou Hospital de Viladecans que des d’aquest passat 16 de juliol es troben en marxa.

Aquesta és una actuació de la qual ens sentim doblement orgullosos. En primer lloc per la importància que té el projecte per a millorar i potenciar l’atenció sanitària que rebem al nostre municipi i als municipis veïns. Es passarà de 117 a 154 llits, de 5 a 7 quiròfans, de 45 a 66 sales de consultes externes i exploracions, de 24 a 38 espais d’urgències i de 8 a 21 places d’hospital de dia. Serà una millora substancial.

Però, en segon lloc, també crec que és remarcable el moment en el que arriba. Des del govern de la Generalitat sempre s’havia establert aquesta ampliació com a una prioritat. Des de l’Ajuntament de Begues hem participat en les diferents negociacions dutes a terme per a demanar l’inici d’aquesta obra i sempre hem constatat que existia la voluntat de posar-la en marxa tan aviat com fos possible.

No ha estat senzill aconseguir-ho. En tot cas, crec que hem de reconèixer el valor simbòlic que té que, poc després de formar-se el nou govern hagin començat ja els treballs. Tot i les dificultats, l’obra ja està en marxa gràcies a l’esforç i al compromís demostrat per totes les parts implicades.

Un cop finalitzades les obres podrem constatar els avenços que el nou hospital comportarà en l’atenció mèdica. No tinc cap dubte que permetrà una millora evident i necessària en la nostra qualitat de vida.