A Begues hem tornat a demostrar la nostra capacitat d’empatia amb els que més pateixen

 

La voluntat d’ajudar als demés és un dels motors que ens mouen com a municipi. A Begues estem acostumats a comptar amb una important participació en totes aquelles activitats que requereixen que hi donem un cop de mà. Els veïns i veïnes d’aquest poble sabem posar-nos al servei d’aquells que ens necessiten. Però aquesta no és una capacitat de la qual se’n beneficiïn únicament aquells i aquelles que es troben més a prop nostre. També ens preocupem pels que estan més enllà de les nostres fronteres.

Recentment hem tornat a protagonitzar una campanya solidària a la qual hem unit per ajudar, en aquest cas, l’orfenat Ryvan-Mia Childcare International de Ghana. A través de l’ONG Esport Solidari Internacional, hem organitzat des de l’Ajuntament una donació de material mitjançant la què hem han fet aportacions l’escola Sant Cristòfor, el ciclista Ot Pi o el propi consistori. A més l’empresa de transport Coral Transports & Stocks ha proporcionat el transport del material recollit.

Ha estat en definitiva un esforç comú que se suma a d’altres que realitzem des del consistori. L’Ajuntament de Begues tancava el 2017 amb un total de 28.000 € destinats a diferents projectes solidaris arreu del món. Nicaragua, Etiòpia o Kènia han rebut així el nostre suport.

És habitual que ressaltem aquelles actuacions que duem a terme amb les persones que ens són més properes físicament. Però en un món com aquest en el que vivim, en el que les distàncies s’han escurçat i en els que els problemes s’han globalitzat, hem d’entendre que la nostra responsabilitat no s’acaba allà on s’acaben les nostres fronteres.

Si mirem més enllà veurem un planeta de més de 7.000 milions de persones, de les quals, tres quartes parts viuen sota el llindar de la pobresa. Aquest fet ens ha de convidar a reflexionar, en primer lloc, de la sort que tenim de viure com vivim i, en segon lloc, de la importància que té que demostrem la nostra empatia a través de la solidaritat.

Més enllà de qualsevol altra consideració, el nostre país també ha d’estar allà on hi hagi algú que pateix.