Properament entrarem en una nova fase de la lluita contra la pandèmia i hem de saber estar també a l’alçada

 

Tot apunta a que en els propers dies la Generalitat de Catalunya sol·licitarà del govern de l’Estat noves mesures que suavitzin les restriccions en el confinamenta Barcelona i la seva àrea d’influència. Ens preparem per començar una nova fase de la pandèmia amb majors llibertats. En primer lloc m’agradaria posar en valor l’actitud de prudència que està mostrant el nostre país davant la precipitació que, segons apunten totes les dades, estan mostrant algunes comunitats autònomes. És cert que el nombre de defuncions a causa de la COVID-19 s’ha reduït considerablement, però 200 morts diàries a l’Estat són masses. No perdem aquesta realitat de vista.

La desescalada és un procés i això significa que no podem passar d’un extrem a l’altre en un dia. Fins el moment bona part de les mesures que hem assumit ens han vingut marcades per la prohibició. En les properes setmanes s’aixecaran algunes d’aquestes restriccions i ens veurem en l’obligació de ser nosaltres mateixos els que apliquem el seny i la responsabilitat social per a permetre que continuem avançant en el desconfinament. Si no és així, de ben segur que haurem de fer passes enrere.

Guanyar en llibertat de moviments no significa que podrem fer la vida que fèiem al mes febrer. M’agradaria que tinguem una actitud positiva pel que hem aconseguit, però que siguem curosos en actituds tan essencials com portar la mascareta en els transports públics i en tots els espais públics concorreguts, mantenir la distància entre les persones sempre que sigui possible o evitar les reunions i trobades que no siguin imprescindibles.

Soc conscient que les setmanes transcorregudes han estat difícils per a tothom i que estem desitjosos de tornar a gaudir de moltes de les coses que el coronavirus SARS-CoV-2 ens ha pres. Però aquestes trigaran més en arribar si no ens conscienciem de que hem d’anar pas a pas i de manera gradual.

Us voldria doncs demanar que de la mateixa manera que s’adapten les normes a la realitat de cada moment, aneu adaptant també la vostra actitud a les exigències d’aquest procés de desconfinament. Estic segura que ho podem aconseguir.