Tot i que multipliquem els esforços en la recuperació econòmica i social, no podem deixar de banda les mesures per prevenir la pandèmia

 

Ens trobem en un moment especialment delicat de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Tot i que l’inici de la desescalada pot generar la falsa sensació de que ja ens trobem davant d’un problema superat, a dia d’avui hem de lliurar una difícil batalla en dos fronts diferents. Per una banda no podem donar per guanyada la batalla sanitària. Les xifres d’infeccions i morts continuen sent esperançadores, però estan lluny encara de situar-nos en un escenari ideal o de poder parlar que hem vençut a la malaltia. No em puc cansar de recomanar que, sigui quina sigui la fase de desconfinament en la que ens trobem, extremem les precaucions tant com ens sigui possible.

Però aquesta crisi també es juga en el terreny social i econòmic on ja ha deixat importants danys. Més enllà de la insistència que des de l’Ajuntament de Begues hem mantingut i mantenim en la protecció de la salut de les persones, també hem actuat i continuem actuant per tal d’evitar aquests problemes col·laterals que han de marcar les polítiques de les administracions avui i en els propers anys.

Al conjunt de mesures que hem desenvolupat fins al moment com ara la suspensió de tributs o la recent creació d’un servei d’assessorament per a comerços, pimes i persones autònomes, proposarem sumar l’aprovació en el proper ple de l’increment de la partida econòmica actual que correspon a serveis socials, per fer front a l’atorgament d’ajuts socials de subsistència bàsica i per a lloguers; la suspensió de la taxa per enguany que regula la ocupació de taules i cadires en la via pública i per tant a la condonació de la taxa per les terrasses dels restauradors o la creació d’una nova ubicació del mercat setmanal amb totes les garanties de seguretat que ens indica el ministerio, amb la voluntat de seguir donant suport al procés de reconstrucció que tenim per endavant. Espero que properament podrem donar més detalls al respecte.

Tot i que entenem que encara no hem arribat a allò que s’anomena ja la “nova normalitat”, estic convençuda que no ens podem esperar a que arribi per a desenvolupar les polítiques que ens exigirà el moment. Mentre abans ens posem a treballar en la recuperació econòmica i social, abans hi arribarem.