La celebració aquest dissabte de la Fira de la Cervesa Artesana ens aporta una festa ciutadana i una reivindicació del nostre llegat

 

Més enllà de la quantitat d’activitats que es generen a Begues, també és especialment destacable la continuïtat en el temps de bona part de les iniciatives que van apareixent. Aquest és el cas de la Fira de la Cervesa Artesana que aquest dissabte arriba ja a la seva cinquena edició. Aquest fet ens parla per una banda de la bona acollida que ha tingut i que de ben segur continuarà mantenint, però també de la voluntat i de l’esforç d’aquelles persones que des de Begues Beer Town treballen per tal que sigui una realitat.

Possiblement una de les claus de l’èxit de la fira és el seu caràcter festiu i lúdic. La música en directe al llarg de la jornada ens convida a participar d’una proposta en la què, a més de poder triar entre les nombroses cerveses artesanes que es presenten, també podem participar d’una gran festa ciutadana. No deixa de ser un excel·lent atractiu tant per als que vivim aquí com per a aquelles persones que venen des d’altres poblacions.

Amb anterioritat ja he tingut l’oportunitat de referir-me a la capacitat dels beguetans i beguetanes per a construir les nostres pròpies formes de lleure. Aquest és un exemple més ja que ens apropa a un món, el de la cervesa artesana i el de la restauració en general, que cada cop compta amb més persones interessades. Sense l’empenta ciutadana i associativa difícilment podríem comptar amb un esdeveniment d’aquestes característiques.

No puc deixar d’esmentar com aquesta proposta ve a subratllar una part del nostre patrimoni que no fa tants anys que coneixem. Des del 1999 Begues és una vila reconeguda per ser el lloc en el que es van descobrir les que es consideren les restes de fermentació de cervesa més antigues trobades a Europa. D’aquesta manera la Fira de la Cervesa Artesana no deixa de ser una plataforma a partir de la qual reivindicar la importància del nostre llegat històric.

Gràcies doncs a totes les persones que participen de la seva organització i sigueu convidats tots i totes a participar-hi.