Una delegació de la nostra població viatjarà properament a Nicaragua per treballar sobre el terreny en la millora de les condicions de vida de la seva població.

 

A Begues la solidaritat no és notícia. Perquè quan quelcom esdevé una pràctica habitual i continuada, pot semblar que deixa de ser excepcional. Per aquest motiu és important que, ni que sigui de tant en tant, ens aturem a reflexionar al respecte i valorem la sort que tenim de comptar amb una societat tan implicada i participativa com és la beguetana.

Recentment he tingut la possibilitat de trobar-me amb representants de l’ONG Solidaritat Sense Mons que desplaçarà a Nicaragua una vintena de persones del nostre municipi entre els 18 i els 40 anys per donar suport a aquells que viuen en condicions de precarietat. I és veritablement engrescador constatar l’empenta i la il·lusió que aquest grup de veïns i veïnes ha posat en el projecte.

Com no pot ser d’una altra manera l’Ajuntament de Begues també vol estar al costat d’aquelles persones del municipi que volen dedicar el seu temps a fer un món més just i millor. Per aquest motiu es contribuirà amb 6.000 € per a la creació d’equipaments a El Sauce (Nicaragua) i 3.000 € destinats a actuacions sobre el terreny.

No és, en tot cas, una actuació aïllada. Ja ho deia en començar aquest escrit: a la nostra vila tenim la sort de disposar de moltes persones que dediquen una part dels seus esforços i del seu temps als altres. La participació en campanyes com Salta per l’ELA, Posa’t la gorra de l’associació AFANOC a favor dels infants que pateixen càncer, amb l’associació CRHOMO 22 a favor de la Neurofibromatosi tipus 2 o en les activitats relacionades amb La Marató són només alguns exemples recents d’aquesta implicació.

Si haguéssim de trobar alguna explicació a aquesta voluntat d’ajudar i de donar el nostre suport als que ens necessiten crec que probablement la trobaríem en el petit poble que hem estat i en l’esperit de comunitat propera que encara mantenim. Molts encara veiem Begues com un lloc on els veïns es preocupen pel que succeeix més enllà de les parets de casa seva, on entenem que la nostra responsabilitat és amb nosaltres mateixos però també amb els que ens envolten.

El municipi pot canviar, créixer i desenvolupar-se. Però la solidaritat i la cooperació, continuen al nostre ADN.