La biblioteca de Begues ja és del poble. I no és únicament perquè la nova biblioteca sigui un equipament municipal. La Biblioteca Municipal La Ginesta és del poble perquè el mateix dia de la seva inauguració la va fer seva d’una manera festiva, il·lusionant i multitudinària.

 

Haig de reconèixer que em serà impossible oblidar la jornada viscuda el passat diumenge 29 de juny i espero que a la major part dels que la van compartir els acompanyi també aquest sentiment d’haver assistit a un moment ben especial dins de la nostre història particular. Els beguetans i beguetanes han donat la benvinguda a la que ja és la seva biblioteca amb una empenta i una participació que han sobrepassat les nostres pròpies previsions. D’aquesta manera, el que ja de per sí havia de ser una data assenyalada ha esdevingut en una jornada inoblidable.

El camí recorregut, les negociacions i converses mantingudes per a poder inaugurar un equipament en un moment tan difícil com l’actual i els esforços invertits han quedat justificats amb escreix. La ciutadania de Begues hem demostrat ser mereixedors d’aquesta inversió.

Voldria tenir avui la capacitat, l’espai i la memòria d’esmentar a totes i cadascuna de les persones que ens van acompanyar durant la inauguració. Però malauradament no serà possible. Permeteu-me doncs que agraeixi especialment al conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i al president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, la seva presència perquè sense ambdues institucions no ens hagués estat possible disposar d’aquest nou espai. De la mateixa manera voldria tenir un especial record per a les persones que a partir d’aquest moment són les principals responsables de la biblioteca, la Imma, directora de l’equipament que s’acompanyarà de l’Alba i de la Lali —qui tant ha fet amb tan poc treballant a la biblioteca Milà i Fontanals—. I no m’agradaria deixar de subratllar el paper desenvolupat per alguns dels tècnics municipals, com és el cas del nostre aparellador en Josep Marcè, qui durant, i sobre tot en el tram final de les obres, conjuntament amb la Regidoria d’Obres i Serveis, ha treballat de valent i de manera incondicional per a desencallar el projecte i fer possible que avui gaudim d’aquestes instal·lacions.

Han estat moltes més les persones implicades en el desenvolupament del projecte, des d’aquelles que han treballat en el seu disseny a aquelles que han desenvolupat la senyalística passant pels diferents grups municipals que des del primer moment han realitzat les seves aportacions.

Entre tots hem assolit un considerable salt qualitatiu; una biblioteca amb més i millors serveis i un equipament que forma finalment part del nostre municipi. Ens podem sentir ben orgullosos!