La representació avui al Teatre El Goula de l’obra ‘Els Brugarol’ exemplifica el compromís del municipi amb la cultura

 

Fa un any havíem de veure a l’escenari del Teatre El Goula l’obra escrita i interpretada pel Ramon Madaula, ‘Els Brugarol’. L’aparició de la pandèmia, amb la seva terrible primera onada, no ho va fer possible. Avui, 12 mesos després, tindrem finalment la possibilitat de veure la representació que la COVID-19 ens va obligar a suspendre i no puc evitar reflexionar sobre el simbolisme que té l’arribada, finalment, d’aquest espectacle.

Per una banda ens demostra que, malgrat que encara ens queda molt camí per recórrer, hem avançat molt en tot aquest temps i que la nostra realitat, marcada encara per les restriccions sanitàries, ha evolucionat en positiu. Podrem seure a les butaques del teatre, tot i que encara ho farem amb mesures de protecció.

I per una altra, m’agradaria que sigui un missatge que exemplifiqui el compromís de l’Ajuntament de Begues amb un sector tan important per al conjunt de Catalunya com és el cultural. Al llarg dels darrers anys, des de l’Ajuntament hem fet un gran esforç per tal de poder comptar a la població amb una programació estable i de qualitat que inclogui teatre, però també música en directe, arts plàstiques, poesia, cinema, espectacles infantils, etc. Abans de la irrupció de la pandèmia gaudíem d’una agenda d’activitats de molt alt nivell i confio que un cop la situació ho permeti podrem reprendre-la.

Els professionals i les professionals de la música, de la dansa o del teatre estan patint amb especial duresa aquest moment tan incert i crec que hem de fer el possible per fer-los costat. De la seva feina no només en depenen molts llocs de treball. També depèn quelcom tan important per al nostre país com la cultura que ens dona identitat, que ens enriqueix com a societat i que ens ajuda a entendre millor el món en el què vivim. No ens podem permetre perdre tota aquesta riquesa. La necessitem.