Enguany podrem celebrar novament la diada amb activitats presencials mantenint, això sí, totes les mesures sanitàries necessàries

 

Avui celebrem una de les jornades més importants i significatives per a tots els catalans i catalanes. Sant Jordi és un dia en el qual recordem les nostres tradicions, el nostre amor per la cultura, ens sentim més propers a les persones estimades… el 23 d’abril és una jornada que diu molt de qui som i del nostre tarannà. No és una simple commemoració o el dia del llibre i la rosa, és molt més. Aquesta és una festa que ens representa.

Enguany la seva celebració és doblement important. Per una banda per tots els motius que esmentava abans i, per una altra, perquè després de que l’any passat la celebréssim en confinament aquesta data ens permet constatar com ha evolucionat durant tots aquests mesos la nostra realitat fins al dia d’avui.

En primer lloc, en aquest temps hem pogut recuperar una part significativa del dia a dia que ens va prendre en la primera onada la COVID-19. Com a mostra, enguany podrem gaudir de Sant Jordi amb activitats presencials com les tradicionals paradetes de llibres i roses. En tot cas, i aquest és un fet que és important subratllar, encara és imprescindible que ens mantinguem en guàrdia i que apliquem les restriccions i mesures de seguretat necessàries. La malaltia continua entre nosaltres i, tal i com hem aprés, tots i totes hem de posar de la nostra part per tenir-la sota el major control possible. Gaudim de la celebració des de la responsabilitat personal i col·lectiva.

Les vacunes que l’anterior Sant Jordi semblaven tan llunyanes avui en dia, tot i que en un nombre menor del que desitjaríem, ja estan entre nosaltres. El procés de vacunació avança adaptant-se als diferents entrebancs que sorgeixen, però avança. M’agradaria convidar-vos un cop més a mantenir-nos estrictes en la lluita contra el coronavirus i a pensar en el Sant Jordi de l’any vinent amb l’esperança que arribarà carregat de roses, llibres i normalitat per a les nostres vides.

Feliç diada!