Tot i la manca de grans actes públics, és essencial que enguany tornem a reclamar una igualtat efectiva

 

Aquest 8 de març commemorarem novament el Dia Internacional de les Dones, una data que en aquesta ocasió haurà de prescindir de les grans mobilitzacions que en anys anteriors tornaven a fer palesa la reclamació d’una societat més justa i igual envers les dones. En tot cas això no ha de significar que no tornem a aixecar la veu a favor d’aquesta igualtat i que no ho fem encara amb més força davant dels efectes que ha provocat la pandèmia sobre moltes situacions que patim.

Aquest darrer any hem vist com ha estat de terrible el confinament per a les dones víctimes de maltractaments a la llar; com s’ha precaritzat encara més un accés al món laboral que ja era més complex per a les dones o com hem hagut d’assumir encara més responsabilitats en els rols de cuidadores o en les tasques a la llar. Entre altres efectes socials negatius que han vingut de la mà de la COVID-19 es troba un empitjorament de la situació de les dones a la nostra societat.

En un context econòmic i social com l’actual, podria arribar a semblar per a alguns fins i tot un retrocés comprensible. Però no ho pot ser. Siguin quines siguin les circumstàncies hem de continuar exigint els nostres espais i denunciant les violències. Ni tan sols una pandèmia pot ser una excusa per a deixar de banda la lluita per una major justícia social.

A Begues ens tornem a comprometre un any més de manera ferma amb aquesta causa amb un programa d’activitats i propostes ampli i reivindicatiu. Volem, des del nostre espai al món, convidar a tots els veïns i veïnes a reflexionar sobre el paper que ocupem les dones i sobre el camí que encara ens queda per recórrer.

Hem de continuar avançant siguin quines siguin les dificultats afegides que ens hi trobem. La igualtat no pot esperar.