Aquests dies el nostre municipi s’omple de propostes que ens animen a adquirir hàbits de vida saludables

 

De la mateixa manera que ha succeït amb altres àmbits, cada cop és més habitual que l’activitat física tingui un espai més destacat en el nostre dia a dia i, per extensió, en les polítiques municipals. Els canvis que han anat patint els nostres hàbits i la major consciència que hem pres sobre la nostra salut i com cuidar-la han fet que l’esport estigui present any rere any en la vida de més persones. Des de l’Ajuntament de Begues tenim molt present aquesta qüestió, tal com ho demostra el treball que ens hem plantejat al voltant de la zona esportiva.

Coincideixen en el temps aquests dies un conjunt d’activitats que ens ajuden a veure com d’important és avui dia l’esport. Per una banda, trobem dissabte una proposta com és el torneig Golden Fut Games promogut per una entitat com el CF Begues i que té com a al·licient el seu objectiu solidari. Un cop més el teixit associatiu del municipi mostra la seva capacitat i la seva implicació social. Els clubs i entitats esportives són una peça fonamental en la promoció de l’activitat física al municipi.

Trobem a més l’ampliació de l’oferta que ens proposa la Piscina Municipal amb l’inici d’activitats dirigides virtuals. Des de l’Ajuntament treballem, tal com exposava quan reflexionàvem sobre la Zona Esportiva, per continuar ampliant les propostes a l’abast del conjunt de la població. Entenem que aquesta tasca és essencial per tal que cada cop formem una societat més saludable i activa.

I finalment ens trobem amb la celebració de la Black Mamba Race, una competició esportiva poc habitual que portarà centenars de persones al nostre municipi. No podem negar que Begues és un espai ideal, per la seva proximitat amb la natura, pel seu patrimoni i pels serveis que pot oferir, per a la celebració d’esdeveniments d’aquestes característiques. Aquest tipus de cites són essencials per a promoure el plaer per l’activitat física, però també per a l’estímul de l’economia local i de la marca de municipi.

Hàbits saludables, associacionisme, activitat municipal, inversió en equipaments, promoció del municipi i de l’economia local… Tots aquests vessants descobrim dins de l’esport. El que fa unes dècades era vist com un simple entreteniment avui és molt més. I des de Begues volem aprofitar tot el que ens pot oferir.