La nostra prioritat, el nostre municipi, sempre

 

Si hagués de definir el treball que realitzem des de l’Ajuntament de Begues no tinc cap dubte que una de les primeres característiques que esmentaria és la perseverança. Som conscients que els ajuntaments, especialment els de municipis de menys de 10.000 habitants, estem al final de la cadena que formem les administracions. Per aquest motiu és essencial que, si volem continuar avançant, reiterem les nostres peticions i insistim a totes les altres institucions oficials per tal d’aconseguir els nostres objectius.

Sense aquesta insistència les peticions poden caure en l’oblit, quedar-se en un calaix o veure’s arraconades per les urgències del moment. Tal i com ja he exposat anteriorment amb altres exemples com l’impuls a l’atenció primària o el desplaçament de les línies d’alta tensió, no volem que l’actual situació de pandèmia ens faci perdre de vista els principals objectius del mandat.

D’aquesta manera, el passat dimarts 9 de març tornàvem a insistir, amb la visita del director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, David Saldoni, en la necessitat de continuar millorant el transport públic del qual disposem amb un increment de la freqüència dels busos i amb la incorporació de tots els títols de transport a l’actual tarifa metropolitana. Vull aprofitar aquest espai per agrair públicament l’interès del director general i el seu compromís d’estudiar en detall les nostres reclamacions.

Som conscients de les importants millores que hem aconseguit en molt poc temps pel que fa a la línia 902: un primer increment de busos en hora punta, un segon que suposava disposar d’un 40 % de trajectes o l’aparició de la tarifa plana metropolitana. Però volem més com ara la implantació de la tarifació social i més busos en cap de setmana.

Des de Begues caminem cap a una societat més sostenible, amb major protagonisme de les persones per sobre dels vehicles, i per assolir-ho necessitem que continuï millorant el nostre transport públic. No tinc cap dubte que ho aconseguirem.

No em puc estar d’esmentar que avui tinc l’honor de prendre possessió del càrrec de diputada al Parlament de Catalunya. Ho faig amb tota la il·lusió de poder contribuir des d’aquesta nova responsabilitat al benestar del meu país, de la meva comarca i, com no pot ser d’una altra manera, del meu poble. Perquè mentre ocupi aquest seient, també l’ocuparan els meus veïns i veïnes. Sort i encerts.