Demà dissabte, amb la presència del Molt Honorable President de la Generalitat, Quim Torra, donarem per iniciades les obres per a la construcció del Centre de Prestació de Serveis per a la gent gran

 

Fa anys que a Begues tenim la voluntat de crear un equipament que cobreixi les necessitats de la nostra gent gran, especialment d’aquelles persones que han perdut una part de la seva autonomia. En governs municipals anteriors s’havien presentat propostes que, amb el pas del temps i les dificultats econòmiques que van venir de la mà de la recent crisi econòmica, no s’han pogut materialitzar.

En aquesta legislatura teníem el convenciment des de l’Ajuntament de que havia arribat el moment de crear aquest equipament tant desitjat per a la gent gran a l’alçada, o fins i tot per sobre, de les nostres expectatives, tot i no  saber pràcticament en quin model fixar-nos després de tot aquest temps transcorregut. No ha estat en tot cas gens senzill ja que hem hagut d’aconseguir el retorn dels terrenys en els quals es construirà i que estaven cedits a l’INCASOL; s’ha hagut d’aconseguir un projecte de gestió adequat i adaptat al moment de la necessitat actual i legal; s’ha modificat el projecte arquitectònic amb el que es comptava amb anterioritat i hem establert els contactes necessaris amb les administracions i ens implicats per a trobar el finançament i la possible futura gestió del servei. El camí ha estat llarg i, sovint, complex, però el que fins el moment ha estat un projecte sobre el paper, a partir de demà començarà a ser una realitat amb l’acte de col·locació de la primera pedra del que, a més, prendrà part el Molt Honorable President de la Generalitat, Quim Torra. M’agradaria des d’aquí aprofitar aquest espai per a agrair-li públicament tant el suport de la Generalitat al projecte com el temps que ens dedicarà amb la seva excepcional visita en un acte de primera pedra, en un moment social i polític que ha de tenir la seva agenda plena d’activitat.

A partir d’aquí només ens quedarà esperar a que quedin enllestits els treballs per a gaudir a Begues d’un centre que serà pioner arreu de Catalunya en comptar en un mateix equipament amb un centre d’atenció diürna i dues unitats de convivència. A més, disposarà d’una gestió, totalment pública, que vetllarà per tal de que les persones que hi resideixin puguin mantenir tota la independència de la què siguin possibles, participin activament de la vida del centre i de la del municipi i sentin, d’alguna manera, que viuen en les condicions més semblants a les de la seva pròpia llar.

Aquest és un dels principals estímuls que tenim per a tirar endavant el projecte. Volem que no sigui necessari haver de deixar el nostre municipi quan arribem a una edat avançada i necessitem d’ algú que ens ajudi en el nostre dia a dia. Les persones que ens estimem el nostre poble volem viure en ell el màxim temps possible, i ben aviat tindrem les eines necessàries per a que sigui així.