Les conseqüències de la cinquena onada de la pandèmia ens obliguen a replantejar-nos novament l’activitat pública

 

Des que es va iniciar la desescalada després de la primera onada de la pandèmia som conscients, especialment des de les administracions, que gaudim d’una llibertat condicionada a les dades epidemiològiques. Fins que no assolim una immunitat generalitzada i duradora qualsevol porta que obrim és susceptible de ser tancada per a garantir la salut de les persones. Així, davant les xifres d’infeccions registrades en les darreres setmanes i, molt especialment, per l’impacte que tot i el progrés de la vacunació aquesta cinquena onada està tenint sobre l’atenció primària i sobre els hospitals, és imprescindible que assumim noves restriccions.

Conjuntament a les mesures que estableix la Generalitat de Catalunya, des de l’Ajuntament de Begues també estem prenent aquelles decisions que garanteixin la seguretat sanitària per als nostres veïns i veïnes. Malauradament, entre aquestes haurem de prescindir o alterar algunes de les activitats previstes per a la nostra Festa Major.

En tot cas us puc assegurar que no n’hi haurà prou amb les restriccions si tots i totes no tornem a assumir una posició individual de responsabilitat amb els altres. Soc conscient que, tants mesos després que comencés la pandèmia, tothom pateix en major o menor grau d’allò que ja es coneix com a cansament pandèmic. Però estem tan a prop d’arribar al final que no ens podem permetre fallar ara.

Estiguem o no vacunats i sigui quina sigui la nostra edat hem de mantenir la precaució. Només cal que donem un cop d’ull a les xifres d’hospitalitzacions per entendre que la crisi provocada per la COVID-19 no s’ha acabat. Vull tornar a ser especialment contundent en aquesta qüestió: seguiu les recomanacions per evitar els contagis. Protegiu-vos i protegireu els altres.

La pandèmia ens posa a prova en l’àmbit individual, però encara més com a col·lectiu. Sempre he presumit de la capacitat de compromís i de mostrar solidaritat dels meus veïns i veïnes. Ara és el moment que tornem a demostrar que junts som més forts.