Ens preparem a celebrar les festes després d’haver assolit un acord per a la retirada de l’alta tensió del nucli urbà

 

A principis de l’any que començarem està previst que surti a exposició pública el projecte executiu de substitució de la línia que connecta Magraners, a Lleida, i Begues i començarà a fer-se realitat una aspiració que durant tants anys ha tingut el nostre municipi: la desaparició del nucli urbà de l’alta tensió. Per arribar fins aquí han estat necessàries moltes trobades, reunions, trucades… Ha estat una negociació i un treball de gran complexitat. En tot cas, ens vam comprometre públicament amb la ciutadania a aconseguir aquesta retirada de les línies tot i saber que no seria senzill. De la mateixa manera que amb altres reivindicacions històriques, com les restauracions de la pedrera Montau II o de la part de l’abocador del Garraf situada al nostre terme municipal, ens hem negat a deixar passar més temps per a curar aquestes ferides del nostre paisatge.

Vivim en tot cas uns dies de contrastos. A l’alegria per aquesta bona notícia o per l’arribada del Nadal hem de sumar la preocupació per la situació sanitària. Un cop més la pandèmia ens torna a mostrar la seva cara més difícil. No puc més que aprofitar també aquest espai per a recordar-vos com és d’important que siguem curosos i que prenguem totes les precaucions necessàries al llarg dels pròxims dies. Seguiu les recomanacions i respecteu les restriccions. Les anteriors onades ens han ensenyat que entre tots i totes som capaços d’aturar la cadena de contagis. Fem-ho possible un cop més.

Finalment, us vull desitjar que, en la mesura en què sigui possible, tingueu uns dies plens de felicitat i d’amor. L’arribada del Nadal és un bon moment per a recordar totes aquelles coses que ens provoquen un moment d’alegria en el dia a dia, que ens ajuden a passar els moments més complicats. Prenguem forces d’aquest en aquest esperit per a mirar endavant amb optimisme i força.