L’any que acomiadem ha estat novament marcat pel repte d’avançar com a municipi tot i els efectes de la pandèmia

 

A l’hora de fer una valoració de com ha estat per a Begues l’any que deixem enrere és inevitable pensar en l’efecte que ha tingut la pandèmia. De segur que, a escala personal, si feu aquest mateix exercici, us serà també difícil no pensar en la COVID-19 i en l’impacte que ha tingut i encara té sobre el vostre dia a dia.

Per a l’administració, per als ajuntaments, no és diferent. La nostra activitat també s’ha vist afectada per aquesta circumstància. En tot cas també és cert que tot el que havíem après durant el 2020 i els efectes positius del procés de vacunació ens han ajudat a afrontar amb major estabilitat l’any.

Des del moment en què arribava la pandèmia ens marcàvem com a principals objectius actuar contra ella i contra els seus efectes socials i econòmics sense haver de renunciar a la resta de prioritats de la nostra població. I si bé és cert que hauríem volgut unes circumstàncies diferents, també ho és que amb les dades a la mà podem assegurar que s’està complint amb escreix amb aquests objectius.

Sense anar més lluny recentment coneixíem el grau de compliment del Programa d’Actuació Municipal (PAM) per al mandat tot just superat el seu equador. I, tot i les dificultats sobrevingudes que també hem hagut d’atendre, ja hem assolit o estan en fase d’execució més del 60 % dels compromisos adquirits amb la ciutadania. Crec que, únicament pel grau de compliment que hem aconseguit en unes circumstàncies com les actuals, ja podríem parlar d’èxit en la gestió.

Però és que a la quantitat d’accions desenvolupades hem de sumar la seva importància per a la nostra població. Sense anar més lluny, només fa uns dies anunciàvem l’acord amb Red Eléctrica Española per a la retirada de l’alta tensió, una reivindicació històrica al nostre municipi. A més, al llarg dels darrers mesos hem sumat altres actuacions fonamentals com ara l’ampliació de la línia 902 de busos els caps de setmana i festius i la integració de la targeta rosa; la presentació del projecte del Parc Prehistòric Cova de Can Sadurní; la formalització del conveni amb la Diputació de Barcelona que ha de permetre la transformació de l’avinguda Torres Vilaró; el final dels treballs de segellat de la part de l’abocador del Garraf situada al nostre terme municipal; l’elaboració dels primers pressupostos participatius del nostre Ajuntament; hem avançat considerablement en el Centre de Prestació de Serveis per a la Gent Gran o hem millorat diferents serveis com el de la neteja viària, entre moltes altres actuacions. Tot això sense deixar de plantar cara als efectes de la pandèmia o a altres imprevistos com la reparació de la pista a Torrelles.

Vist des d’aquesta perspectiva crec que podem afirmar que hem tingut el millor any possible en unes circumstàncies que encara són molt complexes per a l’administració. Begues ha continuat avançant en la millora dels espais públics i dels serveis que gaudim els veïns i veïnes i hem establert les bases perquè aquesta continuï sent la tendència en els pròxims anys.

No em vull oblidar, en tot cas, de tot el patiment individual que encara ens ha deixat el 2021 i vull aprofitar l’ocasió per a enviar una abraçada i tot el meu afecte a aquells beguetans i beguetanes que han afrontat moments durs per la pèrdua de persones estimades. I també vull trametre els millors desitjos a totes aquelles persones que han patit altres dificultats relacionades amb la pandèmia i a les quals hem volgut donar suport en aquest any.

Mirem en tot cas endavant amb tot l’optimisme que tinguem la capacitat de recollir. Us desitjo un molt bon 2022 i us garanteixo que continuarem treballant amb decisió perquè, com a municipi, tornem a tenir un any magnífic.