Avui en dia les administracions multipliquem els esforços per fer que les celebracions siguin també espais sanitàriament segurs

 

Des de l’inici de la pandèmia l’activitat pública és un veritable repte. Les dades sanitàries varien, el procés de vacunació avança, apareixen noves variants de la COVID-19 amb diferents característiques… Tot això mentre que provem de recuperar la major normalitat possible davant d’una situació amb què aviat farà dos anys que convivim.

Les administracions ens trobem davant del repte continu de gestionar l’activitat pública amb canvis constants en les restriccions establertes. És evident que la nostra primera preocupació és la salut de les persones, però tampoc no volem deixar de banda les nostres tradicions, les propostes culturals o el suport a l’esforç que estan realitzant les associacions i entitats per mantenir-se actives. No és gens senzill, ja que ens obliga a preveure diferents escenaris de la situació sanitària i a multiplicar el treball organitzatiu.

Amb aquestes circumstàncies arribem a les portes de la nostra Festa Major d’Hivern. No puc més que destacar que la celebració s’ajusta al màxim a la realitat del moment actual. Podrem gaudir de l’essència d’un dels moments més arrelats al nostre municipi i ho podrem fer sense que s’hagi de renunciar a garantir la seguretat de la població. Vull agrair des d’aquí l’esforç dut a terme per tantes persones per tal que sigui possible. L’organització d’una programació cultural és una feina en la qual moltes vegades no reparem, però que, especialment sota les condicions actuals, pot ser extenuant. Els continus canvis en les restriccions per la pandèmia fan que el que un dia és possible l’endemà pugui passar a ser inviable i s’hagi de refer tot el que ja s’havia enllestit. Gràcies pel vostre compromís. I, per descomptat, vull tornar a insistir a tots els meus veïns i veïnes a mantenir totes les recomanacions que sabem que ens ajuden a contenir els contagis.

Aquesta és una celebració, a més, que ens recorda l’essència de qui som com a municipi. Ens recorda les nostres tradicions particulars, com la benedicció del pa, i posa en valor la cultura popular i tradicional. La Festa Major d’hivern és un moment immillorable per a mostrar el nostre orgull per viure a Begues. Aprofiteu i gaudiu de la celebració. Us està esperant!