Recentment, celebràvem una trobada per a informar a la ciutadania sobre l’evolució del Pla Especial del Catàleg de Patrimoni

 

Tenim molts motius per sentir-nos orgullosos de viure en el lloc en el qual vivim. El nostre entorn natural, la riquesa arquitectònica i d’espais públics, les tradicions de les quals gaudim, una història que es remunta milers d’anys enrere… A Begues comptem amb un patrimoni poc habitual per la quantitat d’elements que el composen i per la varietat d’aquests.

Des de l’Ajuntament som molt conscients d’aquesta realitat i de com de fràgils són bona part dels nostres béns patrimonials. Aquest és el nostre llegat, construït durant nombroses generacions, i estem determinats a treballar per la seva conservació i a traspassar-los a les generacions que ens han de succeir en les millors condicions possibles. És per aquest motiu que en els darrers anys hem fet un esforç sense precedents per tal de vetllar, posar en valor i difondre el nostre patrimoni local.

Entre les actuacions més recents podem destacar, per exemple, el projecte del Parc Prehistòric Cova de Can Sadurní o, encara més proper en el temps, els avenços fets en el desenvolupament del Pla Especial del Catàleg de Patrimoni de Begues. Aquest pla és precisament la pedra angular sobre la qual ha de recaure la preservació dels nostres elements patrimonials, ja que recull en 222 fitxes els béns arquitectònics, històrics i ambientals que ens hem d’esforçar per preservar. Gràcies a aquesta eina podrem establir les polítiques necessàries que garanteixin que en el futur no perdrem ni es veuran alterades totes i cadascuna de les peces d’aquest llegat.

M’agradaria aprofitar l’ocasió per a convidar-vos a apropar-vos al Pla Especial del Catàleg de Patrimoni(https://www.begues.cat/ajuntament/informacio-oficial/urbanisme/projectes-urbanistics/projecte-pla-especial-cataleg-del-patrimoni.html), ja sigui a través de les vostres aportacions durant el procés d’exposició pública o, senzillament, consultant-lo. Coneguem allò que és valuós i rellevant al municipi, perquè els béns públics són vostres, són de tots i de totes.