El municipi nicaragüenc i Begues hem oficialitzat l’agermanament d’ambdues poblacions

 

De la mateixa manera que pot passar entre dues persones, de vegades els municipis també establim una connexió especial i propera. Així ha succeït al llarg dels anys entre El Sauce i Begues gràcies al treball de solidaritat desenvolupat mitjançant els projectes promoguts per l’ONG local Cooperació en Acció. En aquest temps ens hem conegut millor i hem construït llaços forts que estic segura que perduraran durant molts i molts anys gràcies al treball incansable de persones com Carme Bagó i Josep Maria Rodríguez, veïns de Begues i fills predilectes del Sauce.

Per aquest motiu aquest mes d’octubre, aprofitant la visita d’una delegació de municipi centreamericà encapçalada per la seva alcaldessa, Rosa Valle, hem pogut signar l’agermanament entre ambdues poblacions. A més de ser un acte carregat de simbolisme, l’agermanament estableix també un compromís. Gràcies a aquest acord ens comprometem a continuar estenent ponts entre els dos pobles per a conèixer millor com són els altres i explicar com som nosaltres.

Personalment trobo molt engrescadora aquesta relació ja que ens ajuda a obrir-nos a altres cultures, altres formes d’entendre el món i altres societats. Tot això ens enriqueix i ens ajuda a tenir una mirada més àmplia i una perspectiva més oberta. En definitiva, estic segura que apropar-nos a persones d’altres països ens fa millors habitants d’aquest món que compartim.

M’agradaria que aprofitéssim tots els beguetans i beguetanes aquesta oportunitat per a conèixer millor la realitat de Nicaragua en general i d’aquesta població en concret de la mateixa manera que ens preocupem i ens interessem pels nostres veïns i veïnes que tenim a tocar. Avui en dia les distàncies són tan grans o tan curtes com nosaltres decidim. No tinc cap dubte que ens sorprendrem i aprendrem molt sobre estimar-nos la diferència.