Els pressupostos municipals aprovats inicialment garanteixen que Begues continuarà sumant millores al llarg de l’any que comencem

 

Comencem un nou any i, com ja és habitual en aquest mateix espai, ho voldria fer destacant algunes de les principals qüestions del que ha de suposar per a Begues. Tal com exposava en el meu anterior text, encara que la pandèmia continuï molt present en la nostra acció de govern, en cap cas serà un impediment perquè continuem complint amb els compromisos adquirits amb la ciutadania. I per tal de garantir que sigui així, comptarem amb uns pressupostos municipals que s’ajusten al moment actual i a les aspiracions del municipi.

En primer lloc els comptes públics tenen en consideració les actuacions necessàries per a continuar plantant cara a la COVID-19 i als efectes econòmics i socials que l’han acompanyat amb despeses previstes com 37.000 € per a ajudes socials o l’increment en un 300 % en promoció econòmica i foment de l’ocupació. Hem d’assolir una recuperació sòlida i, per fer-ho possible, totes les administracions hem d’implicar-nos.

De la mateixa manera continuarem avançant en alguns dels principals projectes del municipi destinant 270.000 € al desviament de l’alta tensió; 155.000 € a la posada en marxa del Centre de Prestació de Serveis per a la Gent Gran o 110.000 € en la urbanització de La Rectoria. Vetllarem per la nostra població i vetllarem també pel futur del planeta amb noves actuacions per promoure la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic com la creació d’un nou centre de calor alimentat amb biomassa a diferents equipaments municipals, amb una inversió prevista de 350.000 €; amb la posada en marxa d’una prova pilot amb contenidors intel·ligents o amb el desplegament de les actuacions del programa “A Begues, plàstic zero”.

El dia a dia dels beguetans i beguetanes continuarà sent una de les nostres principals apostes. Sempre hem dit que per a nosaltres la qualitat de vida dels veïns i veïnes és fonamental, i en aquest sentit s’emmarquen les partides destinades al manteniment de jocs infantils, l’enllumenat públic i pavimentació de carrers o els recursos que van a parar a les Festes Majors d’estiu i d’hivern o a les diferents actuacions en benefici dels nostres joves. Aspirem, i tinc la seguretat que ho aconseguim, a què cada any es visqui millor que l’anterior a la nostra població.

I finalment m’agradaria subratllar per a continuar millorant també nosaltres mateixos, l’Ajuntament de Begues. Som conscients que som la primera línia de l’administració, la que més capacitat té d’influir en el benestar de les persones i per aquest motiu volem que el nostre treball no deixi de progressar. Per aquest motiu l’any 2022 millorarem els equips informàtics i destinarem 11.500 € a la formació del personal.

Aquesta és, a grans trets, la previsió de despesa amb la qual comptem. Estic convençuda que farem que el 2022 sigui un any per a continuar creixent com a municipi. Confio que també sigui un gran any per a totes i cadascuna de les llars beguetanes. Us desitjo en nom meu i de tot l’Ajuntament un gran any.