Les inscripcions aquests dies als casals d’estiu municipals ens recorden, a més de la proximitat de les vacances d’estiu, la necessitat de continuar treballant a favor de la conciliació de la vida familiar i laboral.

 

Perquè més enllà del seu indubtable valor pedagògic i formatiu, els casals d’estiu són també una magnífica oportunitat per a que les famílies de Begues puguin continuar amb la seva activitat habitual sense haver de provocar grans canvis.

Malauradament, l’aparició de la crisi econòmica al llarg dels darrers anys ha provocat que el debat per a assolir aquest equilibri entre la vida familiar i les feines dels integrants d’una família quedi ajornat sine die. Perquè, malauradament, a nivell social la primera preocupació que hem de tenir present és aconseguir crear llocs de treball. Després, probablement, tornarem a tenir la possibilitat de reflexionar al respecte i, espero sincerament, que sigui una qüestió sobre la que treballem totes les institucions implicades i el conjunt de la població.

L’actual model de relació entre les feines i la llar no permet que sigui senzill per a una família disposar d’uns horaris que garanteixin compartir el temps necessaris amb els fills i desenvolupar una vida professional plena. Possiblement, una vegada més, hagi estat el món municipal, a través dels ajuntaments, el que s’hagi mostrat més sensible a aquesta realitat.

Begues n’és un exemple més. Ja no només amb l’organització dels casals d’estiu que motiven aquesta reflexió, sinó també amb d’altres actuacions com el treball que duem a terme, juntament amb pares i mares, per a mantenir la qualitat de la nostra llar d’infants tot i la pèrdua de subvencions supramunicipals. Els ajuntaments hem treballat, i tenim la intenció de continuar fent-ho, a favor d’aquesta conciliació.

Sé que som molts els que no volem renunciar a aquesta reivindicació. I mentre així sigui us puc garantir que el debat pot estar ajornat a l’espera de temps millors, però això no vol dir que estigui finalitzat.