Aquest servei ha esdevingut en aquest temps una referència per al dia a dia de la gent gran del nostre poble

 

Entre els principals canvis socials que hem experimentat al llarg de les darreres dècades trobem el nou paper que han assumit els nostres avis i àvies. A mesura que s’ha incrementat l’esperança de vida, també s’han incrementat les necessitats específiques d’aquest col·lectiu. Si comparem la manera en la que vivien els nostres avis a com ho fan els d’avui en dia, entendre’m ràpidament en què ha consistit aquesta revolució.

Fer-se gran en l’actualitat significa obrir-se a una nova etapa en la vida en la que les persones busquen la realització personal en aquells camps que no han pogut explorar prou durant la seva vida: el lleure, l’aprenentatge, el confort físic i personal, els viatges, l’autorealització… Avui veiem la tercera edat com a una oportunitat per fer tot allò que ens hem negat o que no hem pogut fer atendre a les nostres obligacions.

A Begues fa 10 anys que comptem amb un servei municipal que es dedica, de manera exclusiva, a atendre totes aquestes necessitats. L’Espai Nou arriba a la seva primera dècada i ho fa amb un excel·lent estat de salut. De fet, des de la seva arribada al Centre Cívic El Roure no ha fet més que créixer i augmentar en activitats i en persones que en prenen part. Ahir dijous se celebrava una festa per a commemorar aquesta data i des de dilluns podem veure una mostra fotogràfica al vestíbul del centre cívic que ens recordarà aquests anys.

Les polítiques destinades a la nostra gent gran són una prioritat de l’equip de govern municipal. Creiem fermament que hem de donar un suport específic a les persones majors de 65 anys i en aquest sentit hem impulsat el treball que desenvolupa l’Espai Nou i estem desenvolupant un equipament fonamental com serà el Centre de Prestació de Serveis per a la Gent Gran en el qual trobarem dues unitats de convivència i un centre d’atenció diürna. Un cop entri en servei aquest centre podrem oferir una atenció pràcticament integral a aquest col·lectiu i podrem garantir que els beguetans i beguetanes puguin gaudir del seu poble el màxim temps possible.

Al cap i a la fi sé que, tots i cadascun de nosaltres aspirem precisament a això: a fer-nos grans al poble que tant ens estimem.